Російські дипломати-шпигуни готували у США атаки, як у Солсбері: розслідування CNN

10:33, 26.04.2018
Російські дипломати-шпигуни готували у США атаки, як у Солсбері: розслідування CNN

Американські журналісти розповіли про недипломатичний аспект діяльності російських дипломатів (Голос Америки)

Американські журналісти компанії CNN оприлюднили інформацію про те, що російські шпигуни, які офіційно перебували у США в якості дипломатів, слідкували за колишніми російськими громадянами, у тому числі за тими, які потрапили під програму захисту свідків, щоб вчинити на них замахи.

Інформацію CNN про діяльність російської розвідки нібито надали обізнані в цьому питанння співробітники правоохоронних і розвідувальних відомств.

При цьому, принаймні в одному випадку російські шпигуни стежили за учасником програми ЦРУ, що надає нові посвідчення особи для захисту росіян, що переселилися в США.

Цей епізод і інші американські розвіддані викликати підозру, що росіяни готувалися до нападу на російських емігрантів в США, позначених Кремлем як зрадники чи вороги, повідомили чиновники.

Ці підозри підкріпилися після отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки, яка є громадянкою Росії.

Нагадаємо, після атаки в Солсбері із США видворили понад 60 російських дипломатів. Згодом президент США Дональд Трамп заявив, що його країна вчинила наймасовіше видворення представників Росії з усіх країн, які долучилися до політичної підтримки реакції уряду Велкої Британії на хімічну атаку в Солсбері.