Як приготувати смачний салат із цвітною капустою

13:56, 19.04.2022
Як приготувати смачний салат із цвітною капустою

Салат із цвітною капустою (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Любителі не лише корисних, а й по-святковому красивих страв обов’язково оцінять овочевий салат від буковинської господині Фелічії Первісник. Шанувальники цього блюда в один голос називають його «справжньою вітамінною бомбою».

 

         Як створити кулінарний шедевр без жодної помилки, розповіла ютюб-каналу Костянтина Грубича сама пані Фелічія. За її словами, головною родзинкою блюда служить спеціальний кисло-солодкий соус.

 

                Інгредієнти для салату:

 

-  цвітна капуста           -  1 кг;

-  болгарський перець  -  2 шт.;

-  морква                      -  2 шт.;

-  часник                       -  2 зубці;

-  петрушка                  -  пучок;

-  сіль, перець                -  за смаком.

 

 

         Інгредієнти для маринаду:

 

-  вода                  -  1 л;

-  цукор               -  2 склянки;

-  сіль                   -  2 ст. л.;

-  перець              -  1 ч. л.;

-  олія                  -  1склянка;

-  оцет                  -  1склянка;

-  часник              -  2 зубці.

 

         Розберіть вимиту капустину на окремі фрагменти. Потім висипте їх у киплячу підсолену воду і проваріть не більше, ніж 3 хвилини. Далі овочі слід швидко вийняти з окропу до посудини, наповненої холодною водою. Якщо сюди ж додасте кубики льоду, то капустяні шматочки у салаті будуть надзвичайно хрусткими.

 

         Решту інгредієнтів треба підготувати наступним чином. Перець поріжте соломкою, моркву і часник потріть на терці, петрушку пошинкуйте якомога дрібніше. Болгарський перець для цього салату краще обирати різного кольору – червоного і жовтого. Це додасть страві ще більш вишуканого естетичного вигляду.

 

         Дуже важливим складником у цій страві вважається маринад. Для його приготування у літрі води повністю розчиніть цукор та сіль. Потім додайте  олію, оцет, часник, все добре перемішайте, процідіть і залийте капусту. Сюди ж покладіть решту овочів і добре перемішайте.

 

         А далі пані Фелічія радить набратися терпіння, оскільки куштувати цю вітамінну смакоту можна лише після того, як вона  настоїться у холодильнику протягом 6-8 годин.

 

         Дивіться також рецепт дуже смачного грецького салату з фетою.