Сержант за кермом: на Кіровоградщині загинули у ДТП три дівчини-підлітки, фото

16:02, 25.06.2023
Сержант за кермом: на Кіровоградщині загинули у ДТП три дівчини-підлітки, фото

Смертельна ДТП на Кіровоградщині: загинули три 16-річні дівчини, двоє підлітків травмовано, за кермом був сержант поліції. (Фото: Фейсбук Кіровоградська обласна прокуратура)

Внаслідок жахливої ДТП на Кіровоградщині, яку спричинив сержант поліції, загинули три неповнолітні дівчини, ще кілька підлітків постраждали.

 

Як інформує УМ, про це 25 червня повідомили у Фейсбуці в департаменті комунікацій Нацполіції.

 

Як зазначається, 25 червня близько 04:30 до поліції надійшло повідомлення про смертельну дорожньо-транспортну пригоду поблизу смт Новгородка на Кіровоградщині.

 

Прибувши на місце події, правоохоронці встановили, що за кермом перебував поліцейський одного з територіальних підрозділів. Тож інформація невідкладно була передана до Державного бюро розслідувань.

 

Унаслідок ДТП загинули три 17-річні особи: дві на місці події, ще одна дівчина померла у кареті швидкої медичної допомоги.

 

Крім того, отримали тілесні ушкодження та були доставлені до медичних закладів ще троє громадян віком від 16 до 18 років.

 

 

Водій автомобіля у результаті ДТП також дістав тілесні ушкодження. За кермом транспортного засобу перебував у стані алкогольного сп'яніння.

 

Розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди проводять співробітники ДБР.

 

За даними облпрокуратури, водій грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив швидкість, не справився з керуванням та допустив зʼїзд авто в кювет з подальшим перекиданням.

 

"У салоні легковика перебувало пʼятеро пасажирів - випускників однієї із місцевих шкіл. У результаті аварії три шістнадцятирічні дівчини ( усі 2006 р.н.), загинули на місці події. Ще двоє пасажирів - хлопець, 2005 року народження та дівчина, 2007 року народження - дістали  тілесні ушкодження", - уточнили у прокуратурі.

 

 

Встановлено, що за кермом автомобіля перебував сержант поліції Кропивницького РВП ГУНП в Кіровоградській області.

 

Працівник поліції керував автівкою у стані алькогольного спʼяніння.

 

Наразі правоохоронця затримано в порядку ст. ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

 

Прокуратура клопотатиме перед судом про застосування безальтернативного запобіжного заходу - тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, в судді Тандира відібрали біологічні зразки після смертельного ДТП.