Підтримка не вщухне, росія даремно сподівається — грецький прем’єр про Україну

08:14, 23.09.2023
Підтримка не вщухне, росія даремно сподівається — грецький прем’єр про Україну

Союзники готові стояти пліч-о-пліч з Україною, наголошує грецький прем'єр

Грецький прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс впевнений, що підтримка України від союзників не припиниться, і Російський президент Володимир Путін марно сподівається на це. Міцотакіс висловив переконання, що міжнародні союзники продовжать підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет та безпеку, і не допустять їй самотужки протистояти російській агресії. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із заяви Міцотакіса на Генеральній Асамблеї ООН.

 

Глава грецького уряду розповів, що міжнародне співтовариство рішуче виступило проти провокаційної та катастрофічної спроби Путіна переписати історію.

 

З його слів, Росія марно сподівається на те, що НАТО, ЄС та інші партнери, які підтримують Україну, врешті-решт втратять мужність продовжувати цю боротьбу.

 

"Дозвольте мені бути відвертим: цього не повинно статися. Цього не станеться. Підтримка України не припиниться, оскільки в інакшому випадку це означало б відмову від самих принципів миру, демократії і дотримання міжнародного права", - заявив Міцотакіс.

 

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в Грецію цього літа заявив, що Афіни будуть тренувати українських пілотів на винищувачах F-16.

 

Наприкінці серпня видання Flight стверджувало, що Греція може передати Україні 100 танків Leopard-1 у рамках угоди з Німеччиною. Також грецька влада нещодавно продовжила дію тимчасового захисту для українських шукачів притулку до 4 березня 2024 року.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський  21 серпня відвідав саміт у Греції, де зустрівся з лідерами країн Західних Балкан та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.