«Цар-поїзд»: рашисти на Донеччині збудували тридцятикілометрову лінію оборони з вагонів

09:33, 12.02.2024
«Цар-поїзд»: рашисти на Донеччині збудували тридцятикілометрову лінію оборони з вагонів

Росіяни сконструювали на Донеччині тридцятикілометрову лінію оборони з вантажних вагонів.

 

На окупованій частині Донеччини російські війська побудували 30-кілометровий бар'єр, який отримав назву «цар-поїзд», і який, можливо, буде слугувати оборонною лінією проти майбутніх українських наступів.

 

Як інформує УМ, передає Укрінформ, про це у звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

«Супутникові знімки, датовані 10 травня 2023 року та 6 і 10 лютого 2024 року, показують, що російські війська протягом останніх дев’яти місяців сконструювали довгу лінію з вагонів від окупованої Оленівки (на південь від Донецька) до Волновахи (на південний схід від Вугледара і на північ від Маріуполя)», – йдеться у повідомленні.

 

11 лютого українське джерело повідомило, що російські війська зібрали понад 2100 вантажних вагонів у потяг завдовжки 30 кілометрів. Джерело повідомило, що російські сили почали збирати потяг у липні 2023 року, і припустило, що російські війська мають намір використовувати потяг як лінію оборони від майбутніх українських атак.

 

Залізнична лінія між Оленівкою і Волновахою розташована, за оцінками ISW, приблизно за шість кілометрів від лінії фронту на південний схід від Новомихайлівки в її найближчій точці й лежить на ділянці фронту, яка була відносно неактивною, коли російські війська, як повідомляється, почали будівництво.

 

«Російські війська нещодавно досягли незначних територіальних здобутків у цьому районі. Росіяни могли зібрати потяг і для інших цілей», – вважають аналітики ISW.

 

Додамо, що із 24 лютого 2022 року по 12 лютого 2024-го ліквідували близько 395 тисяч 990 російських загарбників, 790 з них – за останню добу.

 

Як повідомляла УМ, на ТОТ Запоріжжя та Донеччини росіяни будують нову лінію оборони.