Ласточкине поблизу Авдіївки втрачене: у ЗСУ підтвердили вихід із села

13:23, 26.02.2024
Ласточкине поблизу Авдіївки втрачене: у ЗСУ підтвердили вихід із села

ЗСУ планують організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка − Тоненьке − Бердичі (Фото: DeepStateMAP)

Із села Ласточкине, що за 6 км від Авдіївки на Донеччині, вийшли українські військові.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

 

За його словами, українські захисники планують організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка, Тоненьке та Бердичі, аби не допустити просування російських військ в західному напрямку.

 

"Незважаючи на тиск противника, наші підрозділи ведуть активну оборону, діють маневрено, найгарячішими лишаються Авдіївський на Мар'янський напрямок. На Авдіївському напрямку наші війська відбили 25 атак ворога, на Мар'янському – 40. Це найбільший показник за кілька останніх днів. При тому Сили оборони України здійснили відхід від села Ласточкине, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка-Бердичі і не допустити подальшого просування противника", – сказав Лиховій.

 

Він додав, що в згаданій операційній зоні за минулу добу ворог наростив кількість авіаційних ударів — 45. Також відбулося 72 штурмові дії ворога, 897 артобстрілів та 83 удари дронами-камікадзе.

 

В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» взято в полон або здалися в полон 34 російські окупанти, додав Лиховій.

 

Нагадаємо, що загальні бойові втрати російських загарбників з 24 лютого 2022 року по 26 лютого 2024 року орієнтовно становлять близько 410 700 осіб, зокрема 880 – за останню добу.

 

Додамо, що 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські війська вийшли з Авдіївки з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я.

 

Як повідомляла УМ, за Україну віддали життя в бою 31 тисяча захисників.