Російські добровольці пішли «голосувати» у Бєлгородську та Курську області

09:58, 12.03.2024
Російські добровольці пішли «голосувати» у Бєлгородську та Курську області

Російські добровольці прорвались у Бєлгородську та Курську області, повідомляють про бій. (Скріншот відео)

На прикордонну територію рф зайшли бійці легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону": військові добровольчі загони опублікували звернення.

 

У Telegram-каналах з’явилось відео начебто присутності військових на території рф та стрілянини.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Telegram-канали легіону "Свобода Росії", "РДК", "Сибірського батальйону", Astra, "Крымский ветер" та представник ГУР Андрій Юсов.

 

Повідомляють, про стрілянину, також "Сибірський батальйон" оприлюднив відео начебто заходу бійців на територію Росії.

 

Зазначається, що начебто добровольці взяли під контроль прикордонну Лозову Рудку в Білгородській області, а у Тьоткіно Курської області зараз триває стрілецький бій.

 

"Ну що ж, нарешті ми вдома. Як і обіцяли, на нашу російську землю ми несемо свободу і справедливість", - говориться у зверненні "Сибірського батальйону" у Telegram-каналі.

 

"Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ", - додали там.

 

Згодом легіон "Свобода Росії" оприлюднив відео начебто знищення БТРу росіян у селі Тьоткіно Курської області. "Ніхто нікуди не поїде. Більше нема на чому. Нічого, почекають звільнення", - говориться у Telegram-каналі легіону.

 

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що "РДК", "Легіон свободи Росії" та "Сибірський батальйон" – це підрозділи, які складаються з громадян Російської Федерації.

 

"На території РФ вони діють абсолютно автономно, самостійно, виконують свої суспільно-політичні програмні задачі. Зрештою, це вже не перші подібні дії цих структур і організацій на території так званої РФ. Наразі мова йде імовірно про спільну операцію "РДК", "ЛСР" та Сиббату на території Росії", - підкреслив він.

 

Як повідомляла УМ, легіон «Свобода Росії» тихо воює на Куп’янському, Харківському і Донецькому напрямках.