Мінус два борта: під Бєлгородом збили Су-27, в Іванівській області гепнувся Іл-76

14:29, 12.03.2024
Мінус два борта: під Бєлгородом збили Су-27, в Іванівській області гепнувся Іл-76

Місце падіння російського Іл-76.

Неспокійний день вівторка у росії ще не скінчився: на тлі новин про атаки безпілотників та рейди воїнів РДК і легіону "Свобода Росії" в Курську область, з'явилася інформація про те, що під Бєлгородом приземлилася російська "пташка".

 

Як інформує УМ, про повідомили Бєлгородські пабліки та військкор Андрій Цаплієнко у Телеграм.

 

Росіяни повідомили, що поблизу населеного пункту Валуйки, ймовірно, було збито російський винищувач Су-27. Відео ймовірного знищення літака опублікував також Цаплієнко.

 

За даними очевидців, спочатку прогримів потужний вибух. Згодом літак почав падати і "приземлився" в лісі. Місцеві опублікували відео, на яких нібито видно наслідки падіння винищувача та стовп густого чорного диму над лісом. Наразі офіційних підтверджень немає.

 

Крім того у вівторок, 12 березня, під час «несподівано» гепнувся російський літак Іл-76 в Іванівській області рф. Загинуло, попередньо 12 осіб.

 

 Про це повідомив російський Telegram-канал 112 з посиланням на свої джерела.

 

Російське пропагандистське видання РИА Новости повідомило, що на борту літака перебували вісім членів екіпажу і сім пасажирів.

 

Telegram-канал Shot повідомив про виявлення п’яти тіл загиблих на місці катастрофи Іл-76. Інші 10 осіб, які перебували на борту, ймовірно, також не вижили.

 

Російські Telegram-канали повідомили, що літак розбився під час заходу на посадку. За попередніми даними, він упав на території кладовища в районі села Богородське, недалеко від аеродрому.

 

Іл-76 здійснював навчальний політ, злетівши з аеродрому Північний і пробув у повітрі кілька хвилин. Під час розвороту в літака загорівся двигун.

 

Як повідомляла УМ, На росії тотальна «бавовна»: 9 регіонів атаковано українськими дронами.