До чого довела дружба Нетаньяху з терористом путіним

14:29, 18.10.2023
До чого довела дружба Нетаньяху з терористом путіним

Нетаньяху і путін у Москві 9 травня 2018 року.

Подивіться на фото, на якому «великі друзі» — прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху і воєнний злочинець, московський фюрер путін з «колорадськими бантами» красуються на красній площі в Москві в день «побєдобєсія» 9 травня 2018 року під час ходи так званого «безсмертного полку».

 

Світові лідери і політики Заходу, щоб не зганьбити себе, відмовилися брати участь у акції «руского міра» разом з путіним і Нетаньяху.

 

Наслідки російсько-ізраїльської дружби

 

Поки Ізраїль водив хороводи дружби з росією, відмовляючи Україні в наданні військової допомоги, за доручення друга Нетаньяху — фашиста путіна — російські спеціалісти побудували в секторі Газа під землею завод з виробництва автоматів «Калашникова» для штурмових загонів ХАМАС і патронів до них за офіційною ліцензією росії і завод з виготовлення ракет дальністю польоту до 250 км, мінометів і мін до них.

Про це дивіться відео

 

За допомоги російських інженерів ХАМАС збудував в секторі Газа ціле підземне місто і мережу бетонних тунелів на декілька сотень кілометрів на глибині до 30 метрів, які мають виходи на територію Ізраїлю і Єгипту. Свого часу бойовики ХАМАС через тунелі доставляли з Єгипту в сектор Газа зброю, боєприпаси, комплектуючі до ракет, безпілотників, грошову готівку та контрабандний товар.

Будівництво тунелів почалося у Газі ще до того, як Ізраїль вивів свої війська та поселенців у 2005 році.Але воно прискорилося після того, як ХАМАС через два роки захопив контроль над анклавом. Це спонукало Ізраїль та Єгипет обмежити рух товарів і людей в обидва боки з міркувань безпеки.

 

На своєму піку ХАМАС та інші бойовики використовували майже 2 500 тунелів, що пролягали під єгипетським кордоном, для контрабанди комерційних товарів, палива та зброї.

 

Контрабанда стала менш важливою для Гази після 2010 року, коли Ізраїль почав дозволяти імпортувати більше товарів через свої пропускні пункти.

Пізніше Єгипет припинив контрабанду зі свого боку, затопивши чи зруйнувавши тунелі.

Сподіваюся, що ізраїльтяни і весь цивілізований світ нарешті прозріли,  побачили і усвідомили, що ХАМАС, ХЕЗБОЛЛА, ІДІЛ та інші ісламські терористичні організації це «діти» ПУТІНА і спецслужб росії, «батьки»  яких були народжені ще Радянським Союзом і ГРУ-КДБ.

 

На цю тему рекомендую прочитати аналітичну статтю «Російський слід ІДІЛ. Чому Кремль не зацікавлений у послабленні ісламістів і як їх існування відволікає увагу ЄС і США від подій в Україні». Стаття була опублікована в газеті «Україна молода» 2 квітня 2016  року. Ще тоді я попередив, що «путін може розв’язати третю світову війну на Близькому Сході. Всі питання війни і миру взагалі й, особливо, пов’язані з Україною, буде вирішувати лише одна людина — глава російської федерації путін».

 

Тероризм і путін – близнюки-брати

 

Пам’ятаєте «безсмертні» рядки із вірша поета-більшовика Володимира Маяковського:

 

«Партия и Ленин — близнецы-братья —Кто более матери-истории ценен? Мы говорим — Ленин, подразумеваем — партия, Мы говорим — партия, подразумеваем — Ленин».

 

На сучасний лад цей вірш може звучати так:

«ТЕРОРИЗМ і ПУТІН — близнюки-брати — Хто більше матері-історії цінний? Ми кажемо — ПУТІН, маємо на увазі — ХАМАС, Ми кажемо — ХАМАС, маємо на увазі — ПУТІН».

 

Результати дружби Ізраїлю з путіним

 

Сьогодні євреї на собі реально відчули, що таке українська «Буча» і до чого призвела «велика дружба» прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху з воєнним злочинцем, терористом, московським фюрером владіміром путіним.

 

У минулому році я застеріг, що «криза на Близькому Сході може виникнути  дуже швидко, якщо переговори щодо відновлення ядерної угоди остаточно проваляться, а ядерні об’єкти Ірану не будуть знищені».

Кровава політична криза, передбачена мною, трапилася менше ніж за рік.      

 

7 жовтня близько 6:30 за місцевим часом ХАМАС розпочав воєнну  операцію «Повінь Аль-Акса» проти Ізраїлю з масованого ракетного і мінометного обстрілу із Сектора Газа і вторгнення понад тисячі   бойовиків, екіпірованих в чорну уніформу і озброєних сучасною російською автоматичною зброєю, в тому числі і важними кулеметами. 

На багатьох відео, викладених в інтернеті, під час штурму ізраїльських об’єктів, чути команди на чистій російській мові. Це засвідчує, що в нападі брали участь російські офіцери спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ і  бойовики ПВК «Вагнер», підготовлені на базах ГРУ.

 

За моїми даними, операція була спланована і організована 4-м Управлінням ГРУ ГШ ЗС РФ за доручення великого друга Нетаньяху — фашиста путіна. Тренування бойовиків ХАМАСу проводили близько 20 кадрових офіцерів-інструкторів ГРУ і приблизно взвод «вагнерівців», які воювали на сході України. Зокрема «вагнерівці» вчили бойовиків  ХАМАСу штурмувати укріплені блокпости та застосовувати малі безпілотні апарати для скиду вибухівок. Цього досвіду палестинські    терористи не мають. В Ірані відсутній цей бойовий досвід росіян.

На полігоні, де була бойова підготовка, були побудовані макети ізраїльських об’єктів, які бойовики штурмували на території Ізраїлю 7 жовтня.

 

Бойовики ХАМАС на півночі  сектору Газа 7 жовтня 2023 року (Фото: Ahmed Zakot).

 

Тактика ісламістських бойовиків зі штурму і скидання боєприпасів із дронів нагадує російський почерк. Явно, що бойовики російської ПВК "Вагнер" готували терористів. Бойовики ХАМАС використовують сучасну зброю російського виробництва, наприклад, експортний варіант автомата АК-103, які видно на фото і відео.

 

«Напад ХАМАС на Ізраїль було синхронізовано з масованими атаками російських військ на Куп'янському, Лиманському та Мар'їнському напрямках. Росія зробила ставку на відволікання від України. Росіяни передали терористам ХАМАС трофейну західну зброю, захоплену в Україні. Мета очевидна — подальша дискредитація України перед міжнародними партнерами».

 

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк прямо сказав про обізнаність влади рф про підготовку ХАМАС до нападу на Ізраїль.

 

«Керівництво росії знало про те, що ХАМАС готує терористичний напад на Ізраїль. Москва передала бойовикам озброєння, яке їм вдалося захопити під час війни проти України», — зазначив працівник ГУР.

 

Документи ХАМАС про напад

 

Ізраїльські солдати знайшли документи, які свідчать про те, що атака готувалася ще з жовтня 2022 року. Бойовики ХАМАС планували свою смертоносну атаку на півдні Ізраїлю більш ніж за рік до її проведення. Про це свідчать вісім сторінок з грифом Цілком таємно, що були знайдені в зоні бойових дій, повідомляє британський телеканал Sky News.

 

ЗМІ зазначає, що на обкладинці пачки документів стояла дата «жовтень 2022 року». Це може означати, що плани розроблялися принаймні за 12 місяців до нападу. Документи, написані арабською мовою, знайдені ізраїльськими солдатами і рятувальниками, запевняє медіа. З них випливає, що бойовики ХАМАС планували напади на цивільне населення і захоплення заручників.

 

Експерти заявили журналістам, що їм важко підтвердити зі 100% впевненістю достеменність документів, але вони схиляються до думки, що ті таки справжні. Припущення про те, що в жовтні минулого року плани ХАМАС могли ретельно опрацьовуватися, є «дуже серйозним» провалом ізраїльської розвідки.

 

На деяких сторінках також наводиться прогноз часу прибуття ізраїльського підкріплення, попередження про те, що війська, дислоковані поблизу, можуть прибути в кібуц «протягом 3-5 хвилин». Документи ХАМАС вже вилучалися ізраїльськими військами після попередніх атак, в тому числі в 2014 році.

 

Останні два роки члени ХАМАС нарощували воєнний потенціал і збирали розвіддані для атаки на Ізраїль. Їх джерелом могли бути жителі сектору Газа, які працювали на ізраїльській території. Про це з посиланням на ізраїльських силовиків повідомляє The Washington Post (WP).

 

Колишній старший офіцер розвідки ЦАХАЛ Мірі Ейсин заявила, що бойовики частково могли отримати дані про прикордонні ізраїльські міста від тисяч жителів Гази, які щоденно пересікали ізраїльський кордон і працювали в тих же населених пунктах, де і відбулася атаку ХАМАСу.  

 

«Операция ХАМАС стала результатом как минимум двухлетнего планирования, периода, который включал в себя два конфликта между ЦАХАЛ и исламским джихадом (запрещенной в россии террористической организации), небольшой группировкой боевиков в секторе Газа. В то время ХАМАС подвергался критике за то, что он оставался в стороне, поскольку лидеры исламского джихада были уничтожены израильскими ударами»,- заявила Мири Эйсин.

 

За кілька днів до нападу на Ізраїль московська криптобіржа Garantex профінансувала ХАМАС. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на аналітичні дані компанії Elliptic. За даними аналітиків, незадовго до нападу на Ізраїль на цифрові гаманці, що належать угрупованню Ісламський джихад, союзному до ХАМАС, було перераховано $93 млн. Частина цих коштів надійшла через російську біржу Garantex.

 

Інсайдери, знайомі із ситуацією, стверджують, що Garantex стала основним каналом проведення операцій з криптовалютами в російській юрисдикції. Торік Garantex потрапила під американські санкції через її роль в обході західних фінансових санкцій. Однак на діяльності біржі це суттєво не позначилося. Попри те, що формально Garantex зареєстрована в Естонії, її IT-інфраструктура знаходиться саме в Росії. За кордоном вона має партнерські відносини з резидентними компаніями в популярних серед росіян ОАЕ і Таїланді. 

 

Операція ХАМАС була приурочена до 50-ї річниці початку війни Судного дня (6 – 25 жовтня 1973 року) і дня народження московського фюрера путіна.

 

Нагадаю, що 6 жовтня 1973 року, в день єврейського свята Йом кіпур, Сирія і Єгипет напали на Ізраїль з метою повернути захоплені ним у Шестиденній війні 1967 року арабські території (Синайський півострів і Голанські висоти).

 

Операція ХАМАСу одночасно була і актом помсти за вбивство американцями 3 січня 2020 іранського генерала, командувача терористичною організацією «КУДС» Касема Сулеймані — друга путіна і «мусульманського брата» ХАМАСу. Генерал Сулеймані був вбитий за наказом президента США Дональда Трампа.

 

Було враховано, що 7 жовтня припало на суботу — вихідний день в юдеїв (шабат), який тримає від заходу сонця в п’ятницю до заходу сонця в суботу. Багато військових були вдома на відпочинку, на службі залишилися лише чергові наряди. Віруючі юдеї в цей день вранці йдуть до синагоги.

 

Бойовики також врахували і ту обставину, що неподалік сектору Газа у пустелі Негев на музичний фестиваль Nature Party приїхали декілька тисяч його шанувальників не лише з Ізраїлю, але й молодь з Європи, Америки, Японії, щоб 6 і 7 жовтня відсвяткувати єврейське свято Суккот. 

 

На світанку 7 жовтня декілька десятків бойовиків ХАМАС вдерлися  на територію фестивалю і почали розстрілювати людей. Близько трьохсот з них  були вбиті і понад сто чоловік бойовики захопили в полон як  заручників.

 

Міністерство закордонних справ Ізраїлю опублікувало перелік країн, громадяни яких постраждали від нападу ХАМАС. У списку вказані вбитими 148 громадян 43-х країн. Відомо про 1200 вбитих ізраїльтян та про 3192 поранених, 155 людей, в тому числі іноземців, перебувають у полоні ХАМАС як заручники. Загинуло 13 громадян України і ще 8 українців вважаються зниклими безвісти. Вбито щонайменше 30 громадян США. 

В результаті повітряних ударів Армії оборони Ізраїлю з початку війни загинуло щонайменше 1800 палестинців і 2200 зазнали поранень.         

 

 

Прихильники і противники ХАМАС

 

Через півгодини після нападу керівництво ХАМАСу по телефону доповіло в Москву, що операція йде успішно. Про це в прямому ефірі на російському телеканалі повідомив представник ХАМАСу.

 

Ісламістський рух ХАМАС висловив подяку президенту росії путіну за позицію, яку він висловив після нападу бойовиків на Ізраїль. Про це повідомили у Telegram-каналі терористичного угруповання. 

У тексті подяки, опублікованої в суботу, 14 жовтня, зокрема йдеться про «невтомні зусилля» президента держави-агресорки, спрямовані на припинення «сіоністської агресії проти палестинського народу».

 

Також у ХАМАС звернули увагу на те, що путін виступив проти «блокади Гази, припинення постачання гуманітарної допомоги та нападу на цивільне населення». Він порівняв блокаду Гази з блокадою Ленінграда під час Другої світової війни та назвав такий підхід неприйнятним.

«Я вважаю, що, звичайно, треба думати про цивільне населення», - цинічно заявив російський фюрер, який уже понад півтора року віддає накази обстрілювати українські міста.

 

Воєнний злочинець путін закликав сторони до припинення вогню та заявив, що росія може виступити посередником у врегулюванні палестино-ізраїльського конфлікту з урахуванням «дружніх зв’язків з Ізраїлем та багаторічними відносинами з Палестиною».

Водночас путін звинуватив США в ескалації. «США знехтували можливостями врегулювання на Близькому Сході, намагалися підмінити його подачками палестинцям», - заявив він.

 

9 жовтня відбулося закрите засідання Ради Безпеки ООН, під час якого обговорили напад ХАМАСу на Ізраїль.

Палестинська адміністрація та Ізраїль не брали участь у закритій зустрічі, оскільки наразі вони не є членами Ради Безпеки.

 

Напередодні сесії посол Ізраїлю Гілад Ердан привіз фотографії цивільних людей Ізраїлю, яких ХАМАС захопив у полон.

«Це воєнні злочини — кричущі, задокументовані. Це неймовірне звірство має бути засуджене Радою безпеки», — сказав Ердан журналістам.

 

Палестинський посол Ріяд Мансур, який представляє не ХАМАС, а Палестинську адміністрацію на західному березі річки Йордан, закликав Раду Безпеки зосередитися на припиненні ізраїльського військового правління.

 

«Зараз не час дозволяти Ізраїлю посилювати свій жахливий вибір. Настав час сказати Ізраїлю, що йому потрібно змінити курс, що є шлях до миру, де не вбиватимуть ані палестинців, ані ізраїльтян», — заявив Мансур.

 

Для того, щоб Радбез ООН міг ухвалити та опублікувати якусь заяву про події у світі, усі 15 членів повинні проголосувати одноголосно. Рада Безпеки ООН не засудила напад терористів ХАМАСу на Ізраїль. Проти засудження ХАМАСу виступила росія.

 

Заступник голови політбюро ХАМАС Муса Абу Марзук висловив «вдячність» російській федерації і заявив: «Позиція росії була дуже гідною. Москва не дозволила США та Ізраїлю просунути свою резолюцію в Раді Безпеки».

 

Раніше стало відомо, що російські хакерські групи об’єдналися з бойовиками палестинського ісламського угрупування ХАМАС, щоб атакувати ізраїльські урядові сайти та ЗМІ. Зокрема, вони змогли зламати додаток для сповіщення про повітряну тривогу, де розмістили повідомлення «ядерна бомба наближається».

Нині бойовики ведуть переговори з росією стосовно полонених, у яких є друге громадянство рф.

 

Міністерство закордонних справ Афганістану виступило на підтримку Палестини та назвало атаку ХАМАСу «ізраїльським порушенням» прав палестинців. У своїй заяві для преси вони заявили, що «такі події є результатом нехтування ізраїльськими сіоністами прав пригнобленого палестинського народу та повторних образ».

 

Рахім Сафаве, радник верховного лідера аятоли Алі Хаменеї, привітав палестинських бійців і заявив, що Іран «стоятиме на боці палестинських бійців» до «звільнення Палестини та Єрусалиму».

 

МЗС Катару оприлюднило заяву, в якій говориться, що лише Ізраїль несе відповідальність за тривалу ескалацію насильства з палестинським народом.

 

В офіційній газеті Roding Sinmun  Трудової партії Північної Кореї  стверджується, що цей конфлікт є «наслідком безперервних злочинних дій Ізраїлю проти народу Палестини», а «фундаментальним» рішенням у конфлікті є «незалежна Палестинська держава».

 

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив: «Дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони. Він повинен серйозно прислухатися до закликів міжнародної спільноти та Генерального секретаря ООН і припинити колективне покарання народу Гази».

 

На з'їзді турецької Партії справедливості та розвитку в Анкарі президент Ердоган закликав ізраїльтян і палестинців діяти стримано та утримуватися від ворожих дій, які можуть загострити ситуацію.

 

Папа Франциск закликав до припинення бойових дій в Ізраїлі та Палестині, а також закликав усіх молитись за мир.

 

Президент США Джо Байден засудив напад ХАМАС на Ізраїль, назвавши дії терористичного угруповання «абсолютним злом». Про це він заявив у зверненні з приводу атак на Ізраїль.

«Бувають моменти, коли у світі вивільняється чисте, непідробне зло.  Це акт абсолютного зла. Народ Ізраїлю пережив один з таких моментів на цих вихідних», – сказав президент США, наголосивши, що американський народ твердо стоять на боці Ізраїлю.

 

«У цей важкий момент американський народ стоїть пліч-о-пліч з ізраїльтянами. Ми пам'ятаємо біль від нападу терористів у себе вдома, і американці по всій країні виступають єдиним фронтом проти цих лиходійських актів, які знову забрали життя ні в чому не винних американців. Це обурливо. І ми будемо продовжувати демонструвати всьому світу, що американський народ непохитний у своїй рішучості протистояти тероризму у всіх його формах», - додав Байден.

 

Глава Білого дому зазначив, що звернувся до Конгресу з проханням вжити «термінових заходів для фінансування потреб національної безпеки критично важливих партнерів». І розповів про військову допомогу, яку США надають Ізраїлю, щоб допомогти йому в боротьбі.

 

Окрім того, президент запропонував підтримку американським євреям, заявивши, що вони повинні мати можливість мирно відправляти релігійні обряди у Сполучених Штатах. За його словами, правоохоронні органи США вживають заходів для запобігання будь-якій внутрішній загрозі, що може виникнути після нападу ХАМАС на Ізраїль.

 

Президент США Байден провів розмову з главою Палестини Махмудом Аббасом. Байден повідомив, що в розмові з Аббасом засудив напад ХАМАСу на Ізраїль і повторив, що «ХАМАС не виступає за право палестинського народу на гідність та самовизначення». 

 

«Я,- заявив Байден,- запевнив Аббаса, що ми працюємо з партнерами в регіоні, щоб забезпечити доставку гуманітарної допомоги цивільному населенню Гази та запобігти розширенню конфлікту", - йдеться в повідомленні президента США.

 

Сполучені Штати провели закулісні переговори з Іраном, щоб застерегти країну від ескалації війни в Ізраїлі. Про це повідомив радник з національної безпеки США Джейк Салліван на каналі CBS News, передає Bloomberg.

 

«У нас є засоби приватного зв'язку з Іраном, і ми скористалися цими засобами протягом останніх кількох днів, щоб роз'яснити в приватному порядку те, що ми сказали публічно», - сказав Салліван. Він додав, що США не можуть виключати, що Іран може втрутитися у війну і відстежують можливість прямого втручання Тегерану, так і діяльність Хезболли.

 

Радник зазначив, що Штати бачать «реальний ризик ескалації на північному кордоні» Ізраїлю, тому в суботу, 14 жовтня, оголосили, що відправляють ударну групу авіаносця Eisenhower в межах своїх зусиль зі стримування.

«Я не збираюся вдаватися в наші приватні розмови з ізраїльтянами, але ми не втручаємося в їхнє військове планування і не намагаємося давати їм інструкції або запити щодо їхнього військового планування», - сказав Салліван.

 

Напади ХАМАС на Ізраїль засудили в Європейському Союзі. «Ми з болем стежимо за новинами, що надходять з Ізраїлю. Ми однозначно засуджуємо напади ХАМАСу. Це жахливе насильство має негайно припинитися. Тероризм і насильство нічого не вирішують. ЄС висловлює свою солідарність з Ізраїлем у ці важкі моменти», - заявив верховник представник ЄС з зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

 

Засудила атаки й Великобританія. «Велика Британія однозначно засуджує жахливі напади ХАМАС на ізраїльське цивільне населення. Великобританія завжди підтримуватиме право Ізраїлю на самозахист», - написав міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі.

 

Президент Зеленський і МЗС України також засудили напад ХАМАС на Ізраїль.

«Україна рішуче засуджує терористичні напади на Ізраїль, що тривають, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві. Ми висловлюємо нашу підтримку Ізраїлю в його праві захищати себе і свій народ", - йдеться у повідомленні МЗС.

 

Зеленський підкреслив, що право Держави Ізраїлю на захист не підлягає сумніву.

 

Проте Україна й досі не визнала ХАМАС терористичною організацією, хоча Зеленський, виступаючи на засіданні Парламентської асамблеї НАТО, порівнював ХАМАС з терористичним режимом росії.

 

Лише на 9-й день після воєнного нападу ХАМАСу на Ізраїль ввечері 16 жовтня воєнний злочинець путін спромігся зателефонувати своєму другу Нетаньяху, щоб висловити «співчуття рідним і близьким загиблих ізраїльтян». Терорист путін висловив готовність «вести роботу в інтересах припинення палестино-ізраїльської конфронтації та досягнення мирного врегулювання політико-дипломатичними засобами».

 

До розмови з Нетаньяху московський фюрер поговорив по телефону з главою Сирії Башаром Асадом, президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі і лідером Палестинської Національної Адміністрації Махмудом Аббасом.

 

Нетаньяху заявив путіну, що Ізраїль не зупинить свій наступ у секторі Гази, поки не знищить військові і урядові можливості ХАМАС і наголосив, що його країну атакували «підлі та жорстокі вбивці», тому була «рішуча і згуртована» відповідь у вигляді початку війни проти терористичного руху ХАМАС,

 

Експерти зазначають, шо після нападу ХАМАС на Ізраїль, багаторічній дружбі Нетаньяху і путіна прийшов кінець, який згодом закінчиться відставкою і судом для Нетаньяху. 

 

Дві авіаносні ударні групи США вже у Середземному морі

 

Авіаносець США «Джеральд Р. Форд» уже прибув до східного Середземномор'я. Разом з ним на місце прибули крейсер USS Normandy та есмінці USS Thomas Hudner, USS Ramage, USS Carney і USS Roosevelt.

 

«Прибуття цих високодієздатних сил у регіон є сильним сигналом стримування, якщо будь-яка ворожа проти Ізраїлю сторона задумає спробувати скористатися цією ситуацією», - заявив командувач Центрального командування США генерал Майкл Курілла.

 

Пентагон віддав наказ про перекидання другої авіаносної ударної групи до Східного Середземномор'я поблизу Ізраїлю з метою стримати Іран або терористичної організації «Хезболла» від вступу в конфлікт між Ізраїлем і «Хамасом», повідомляє ABC NEWS з посиланням на американських офіційних осіб.

Зокрема, інформує ABC NEWS, авіаносна ударна група USS Eisenhower отримала наказ вирушити до Східного Середземномор'я, щоб приєднатися до авіаносної ударної групи USS Gerald R Ford, яка прибула туди на початку цього тижня і перебуває в міжнародних водах біля берегів Ізраїлю.

 

                                               U.S.S. Gerald R. Ford поряд із USS Harry S. Truman

 

"Я віддав наказ авіаносній ударній групі USS Dwight D. Eisenhower почати перекидання у Східне Середземномор'я. У рамках наших зусиль зі стримування ворожих дій проти Ізраїлю або будь-яких спроб розширити цю війну після нападу ХАМАС на Ізраїль», - ідеться в заяві міністра оборони США Ллойда Остіна, передає ABC NEWS.

 

Зазначається, що високопоставлені американські чиновники публічно заявили, що присутність авіаносної ударної групи USS Ford у східному Середземномор'ї та збільшення кількості винищувачів ВПС США в цьому регіоні має на меті продемонструвати прихильність США до Ізраїлю та слугувати стримувальним фактором для Ірану і «Хезболли», щоб вони не втручалися в конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС.

 

Видання Al Jazeera з посиланням на ізраїльських військових повідомляє, що до країни прибув перший літак з військовою допомогою від США.

 

Президент США запропонував Конгресу вжити термінових заходів для фінансування потреб національної безпеки найважливіших партнерів США. «Йдеться не про партії чи політику. Йдеться про безпеку нашого світу», - додав Байден.

 

Президент США наголосив на тому, що будь-яка третя сторона, що захоче втрутитися у конфлікт, не має цього робити. «Я хочу вам сказати: не робіть цього», - закликав Байден.

 

Він нагадав, що США посилили свою військову присутність у регіоні, зокрема перекинули туди свій найбільший авіаносець. «І ми готові перекинути додаткові сили та засоби у разі потреби»,  - додав Байден.

На мою думку, це застереження президента США Байдена стосується,  в першу чергу, воєнного злочинця путіна.

 

Попередження про напад

 

Єгипет за три дні ПОПЕРЕДИВ Ізраїль про те, що ХАМАС готує масштабний збройний напад на євреїв. Про це 11 жовтня повідомив голова комітету Палати представників США у закордонних справах, республіканець від штату Техас Майкл Маккол, пишуть The Times Of Israel і The Hill і BBC.

 

«Ми знаємо, що Єгипет за три дні до цього попередив ізраїльтян, що подібна подія може статися. Я не хочу вдаватися до секретних деталей, але попередження було зроблене. Я думаю, питання полягало в тому, на якому рівні», - сказав він журналістам після закритого брифінгу розвідки для законодавців з приводу атаки ХАМАС.

 

Напад палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль може стати однією з найбільших невдач ізраїльської розвідки з часів Війни Судного дня 1973 року, припускають американські експерти.

 

Мене шокувало, що ХАМАС зміг це зробити. Нездатність Ізраїлю підготуватися. Відсутність військ на кордоні, прорив паркану вздовж кордону, за який ізраїльтяни заплатили мільйони шекелів, — сказав Мартін Індик, експосол США в Ізраїлі та співробітник Ради з міжнародних відносин.

 

Ізраїльські чиновники кілька місяців поспіль заявляли, що ХАМАС готується до вчинення тероризму, повідомляли час і масштаб нападу, але керівництво Ізраїлю було не готове до ефективного опору, попри те, що США у 2022 році виділили Ізраїлю $3,3 млрд на оборону. Сполучені Штати порівнюють цей напад з Війною Судного дня у 1973 році, коли Ізраїль не зміг відбити раптовий напад, який Єгипет і Сирія здійснили на єврейське свято Йом Кіпур.

 

Одними з причин неготовності Ізраїлю до оборони США припускають те, що в країні було свято або ізраїльська армія і розвідувальні служби могли бути зайняті внутрішніми політичними проблемами.

«Справжня проблема тут, імовірно, полягає в тому, що ізраїльтяни просто не вірили, що ХАМАС ризикне проникнути через кордон. Відсутність достатньої кількості ізраїльських сил у цьому районі була серйозною невдачею», - сказав Аарон Девід Міллер, старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний мир і колишній представник Держдепартаменту на Близькому Сході.

 

Виходить, що прем’єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху знав, що ХАМАС готовить воєнну атаку проти ізраїльтян.

 

ПИТАННЯ, чи наважиться Нетаньяху офіційно заявити, що розвідка доповідала йому про підготовку ХАМАСу до нападу на Ізраїль і визнати, що за цією воєнною операцією стоїть його друг — воєнний злочинець путін і його спецслужби?!

Чи, як кажуть: «слабо!» («кишка тонка»). 

 

Якщо Нетаньяху знав, то чому не вжив адекватних превентивних заходів для недопущення воєнної атаки на Ізраїль, що призвело до великих  людських жертв мирного населення з обох сторін?!

 

З юридичної точки зору — це «злочинна халатність», що призвела до великих людських жертв мирного населення багатьох країн світу. Думаю, що Нетаньяху чекає відставка і суд. І це буде справедливо! 

 

Реакція Ізраїлю на агресію проти України

 

Ізраїль зайняв дуже стриману позицію щодо повномасштабного вторгнення російських військ в Україну і незаконного приєднання Херсонської і Запорізької областей до росії.

 

Уряд, Кнесет і вищі посадові особи Ізраїлю офіційно не засудили воєнну агресію російської федерації, не називають росію країною агресором-окупантом, а путіна — воєнним злочинцем, як це визнано МКС, ООН, Європарламентом, ЄС, ПАРЄ — цивілізованим  демократичним світом.

 

Військової допомоги на неодноразові прохання керівництва України Ізраїль не надає. Обмежується незначною гуманітарною допомогою, неодноразовими «занепокоєннями» та «співчуттями» українцям, рідні яких були вбиті і закатовані російськими солдатами. На офіційному рівні воєнні злочини, вчинені  росією, офіційні особи Ізраїлю не засуджують.

 

У жовтні минулого року президент Зеленський заявив, що не розуміє і шокований позицією ізраїльтян: «Ізраїль нам нічого не дав, нічого, нуль. Я розумію, що вони мають захищати свою землю, але отримав інформацію про те, що Ізраїль експортує озброєння до інших країн».

 

11 жовтня ц. р. Офіс президента України надіслав запит до офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу з проханням дати згоду на офіційний візит  Зеленського. Про це повідомляє Ynet

 

«Глава держави попросив вивчити таку можливість», - йдеться у повідомлені. Зазначається, що сам візит ще не запланований, проте «перші контакти між відповідними службами Ізраїлю та України вже почалися. Візит президента України має на меті виявити солідарність із народом Ізраїлю.

  

«Ми перебуваємо в стані війни і знаємо, що означає опинитися під терористичною атакою. Дуже важливо не залишитися наодинці в цій ситуації. Це може врятувати життя людей і нації. Я рекомендую світовим лідерам прилетіти в Ізраїль і підтримати людей, які зазнали терористичної атаки», - сказав Зеленський під час перебування в Брюсселі.

 

Зеленський хотів приїхати до Ізраїлю разом із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який уже вдруге відвідує Ізраїль з моменту нападу ХАМАС на ізраїльтян.  

 

Однак ізраїльська сторона заявила, що наразі такий візит «не на часі». Про це пише The Times of Israel із посиланням івритомовні ЗМІ та видання Ynet. Як зазначається, уряд Ізраїлю відповів відмовою на запит Офісу президента на прохання дати згоду на офіційний візит Зеленського до країни після нападу ХАМАС. Ізраїльська сторона мотивувала відмову тим, що зараз візит президента до країни «не на часі».

 

Невже президент України, його офіс і МЗС не розуміли, що в ситуації, яка виникла на Близькому Сході, прем’єр-міністр Нетаньяху не запросить Зеленського до Ізраїлю. Йому не до візиту «солідарності» Зеленського. Керівництво Ізраїлю було сконцентровано на координації своїх дій зі США, підготовці наземної операції і очікуванні прибуття президента Джо Байдена до Ізраїлю 18 жовтня.

 

17 жовтня путін літаком прилетів до Китаю. Разом з ним прибули найвищі посадові особи і бізнесмени. Під час візиту він виступить у рамках форуму «Один пояс – Один шлях».

На 18 жовтня заплановані переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Мета поїздки терориста путіна – продемонструвати Сі довіру і «безмежне» партнерство між двома країнами навіть в умовах війни з Україною і воєнним конфліктом на Близькому Сході, розпаленим московським фюрером.

 

Українці, майте гордість!

 

Думаю, що українці не повинні розшаркуватися, прогинатися і принижуватися перед євреями, які на історичному і генетичному рівнях  нас не поважають і ненавидять.

 

Нагадаю, що 32 країни світу, а також Європейський парламент і ПАРЄ визнали Голодомор в Україні 1932-1933 років, який забрав життя 10 млн 500 тис українців, з них 4 млн дітей, ГЕНОЦИДОМ Українського народу.

 

Ізраїль і росія не визнають Голодомор геноцидом українців, оскільки його організаторами були керівники більшовицького тоталітарного режиму євреї-більшовики Каганович (єврей, ідеолог геноциду українців), Хатаєвич (єврей), Чубар (єврей), Молотов (росіянин), Постишев (росіянин), Косіор (поляк) на чолі з тираном Сталіним (грузин).

 

Головними виконавцями геноциду українців на місцях були євреї — керівники каральних органів ОДПУ СРСР ( Ягода Єнох Гершенович — єврей) і ДПУ УРСР (Балицький Всеволод Аполонович — єврей).

На керівних посадах в органах ДПУ Української РСР в 1932-1933 роках перебувало 75 осіб, них 50 (66,6%) — євреї. 

 

За Україну воюють чеченський, грузинський, білоруський батальйони і Інтернаціональний легіон з громадян США, Канади, Великої Британії, Польщі, Канади, Японії, Фінляндії, країн Балтії та інших держав світу.

 

Єврейського (юдейського) добровольчого полку, батальйону, роти або навіть взводу чи відділення з 5-7 чоловік, створеного з українських євреїв або юдеїв, які проживають в Ізраїлі, для захисту України на війні НЕМАЄ!

 

Євреїв разом з Нетаньяху можна побачити лише на ході так званого «безсмертного полку» на день побєдобєсія в Москві, який очолює воєнний злочинець, фашистський фюрер путін.

 

ЗАВЕРШЕННЯ читайте за посиланням

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Герой України, кавалер ордену ООН «Діяння на благо народів», медалі ЄС “Європа – союз цінностей”, народний депутат України ІІ-VІ скликань, член ПАРЄ (2006-2010), почесний голова СОУ, генерал-лейтенант