Зимова «окупація»

Зимова «окупація»

Учні двох шкіл міста ось уже два тижні на вимушених канікулах. Дитячі садочки, районна лікарня і пологовий будинок працюють у надзвичайних умовах — у приміщеннях 6–7 градусів тепла, у багатоповерхівках Долинської теж не тепліше — батьки відвозять дітей в гості до родичів із сусідніх районів.

А що у ваших помідорах?

А що у ваших помідорах?

Діятиме ця унікальна лабораторія у селі Чабани на Київщині. Вчора на її офіційному відкритті побував і Президент України Віктор Ющенко. Завдяки новоствореній лабораторії про продукцію, яку ми їмо, тепер буде відомо все — від аналізів грунту, добрив і насіння до готової продукції. За словами директора лабораторії Сергія Мельничука, лабораторія оснащена газовими і рідкими хромато–мас–спектрометрами, які можуть розпізнати 183 тисячі речовин, наприклад знайти в продукті пестициди і добрива, якими обробляли сировину.

Рейдери в порту

Рейдери в порту

Учора до Іллічівського морського торгового порту, що на Одещині, під’їхали шість автобусів із невідомими. Міцної статури хлопці швидко заблокували будівлю управління порту. Тож ні капітан порту, ні його працівники зранку не змогли потрапити на свої робочі місця. В умовах штормового попередження блокування роботи порту може закінчитися непередбачуваними наслідками. Отже, на місце події терміново вилетів міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський. Коли верстався номер, головний транспортник країни тільки–но мав прибути до порту Іллічівська. Тож результати переговорів із блокувальниками на момент написання цих рядків ще не були відомі.

«Нечисті» депутати

«Нечисті» депутати

Народні обранці однієї з сільських рад Бородянського району Київської області були спіймані «на гарячому» ГУБОЗівцями спільно з прокуратурою Київщини. Наразі відомо лише те, що депутати вимагали 500 тисяч гривень хабара за сприяння в отриманні земельних ділянок. Також, як повідомила «УМ» прес–секретар ГУ БОЗ Олена Мельник, серед затриманих — голова земельної комісії. Більш детальної інформації поки що немає, оскільки триває досудове слідство, а підозрювані були попередньо затримані на три доби.

Не забудьте про невимкнений телевізор!

Не забудьте про невимкнений телевізор!

Драма в одноповерховому житловому будинку на чотири квартири по вулиці Трьохгірній в Пролетарському районі Донецька розігралася вранці. Хоча передумови лиха таки слід шукати напередодні. Адже, як свідчать мешканці селища, протягом двох днів тут не було світла. А коли струм нарешті подали, чогось «закоротив» телевізор в одній із квартир. Причому сталося це тоді, коли люди міцно спали.

«Я просто врахував дані соціологів»,

«Я просто врахував дані соціологів»,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Я політикою цікавлюся віддавна, був навіть спостерігачем на виборах», — сказав 34–річний киянин Станіслав Єрко перед тим, як отримати в редакції «УМ» свої призи за перемогу в конкурсі прогнозів, який наша газета проводила на фініші парламентської виборчої кампанії. Утім Єркова робота з політикою не пов’язана — він працює заступником директора із зовнішньоекономічних зв’язків у невеликій приватній фірмі, а також є репетитором іспанської мови.

«Мимо тещиного дому я без пляшки не ходжу»

«Мимо тещиного дому я без пляшки не ходжу»

Луганщина завела собі власного «терориста». Майже справжнього. Молодий чоловік віком до 30 просто в приміщенні Оріхівської селищної ради Лутугінського району захопив заручника і висунув політичні умови. Точніше, умови були економічні: терориста обурюють високий рівень цін і низький — шахтарських зарплат, а обговорити цю тему він збирався з Президентом України або, щонайменше, з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

А МВС «лєтать охота»

А МВС «лєтать охота»

У четвер вранці автомобіль Міністерства внутрішніх справ України в районі вулиць Лесі Українки і Московської здійснив наїзд на 25–річну дівчину. Постраждалу із закритою черепно–мозковою травмою доправили на обстеження в Інститут нейрохірургії. «На місце пригоди одразу прибула слідчо–оперативна група, яка оформила дорожньо–транспортну пригоду і нині займається розслідуванням, — повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України, генерал–майор Олексій Калинський. — За попередньою версією, у причинах аварії винен пішохід, який вибіг з автобуса на червоне світло». Він також додав, що встановити винного одразу неможливо, оскільки база свідків надто велика.

Їхали на поміч, а потерпіли самі

Їхали на поміч, а потерпіли самі

У четвер у Ковелі пізно ввечері на вулиці Варшавській автомобіль «Фольксваген» наздогнав карету «швидкої допомоги» і врізався в неї. Бригада медиків саме їхала надавати допомогу потерпілим в іншій автопригоді, де вантажна фура збила водія мопеда. На жаль, останньому допомога не знадобилася — чоловік загинув. А ось водій та фельдшер «швидкої» від удару отримали забійні рани, ще два пасажири з легковика, що їх ударив, отримали важкі травми й були доставлені до лікарні. Щоправда, вже іншою «швидкою». Як повідомили кореспонденту «УМ» у Ковельському взводі дорожньо–патрульної служби, обставини обох ДТП встановлюються. Тим часом, як повідомляє прес–служба Департаменту ДАІ України, встановлено, що на момент аварії водій «Фольксвагена» перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Погода змилостивилася

Погода змилостивилася

Нинішніх вихідних нам нарешті не доведеться сидіти вдома через дощ або хуртовини. Вже сьогодні погода в Україні стабілізується, хіба що на півдні таки можливі опади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики