У всьому винні генерали

У всьому винні генерали

Позавчора увечері Міжнародний трибунал ООН із воєнних злочинів у колишній Югославії оголосив вирок у справі, яка тривала з червня 2006 по серпень 2008 року щодо шести представників колишнього югославського керівництва. П’ятеро з шести суддів трибуналу визнали екс–президента Сербії Мілана Мілутиновича не винним, відтак трибунал звільнив його. З інших п’ятьох підсудних знято обвинувачення в геноциді албанців Косова, але визнано винними у вбивствах та етнічних чистках, і засуджено до ув’язнення терміном від 15 до 22 років. Ідеться про колишніх віце–прем’єра Сербії Ніколу Саїновича, міністра оборони Драголюба Ойданича, генералів армії Небойшу Павковича та Владиміра Лазаревича і главу сербської поліції Сретена Лукича.

Протест у камері № 5

Протест у камері № 5

Новий хіт грузинського телебачення має простий сценарій: відомий співак, поет та сатирик зачинився у в’язничній камері й обіцяє, що залишить її лише після відставки президента Михаїла Са­акашвілі. Георгій Гаче­чиладзе (артистичний псевдонім — Уцнобі) «сидить» із 20 січня. Спить на нарах у камері, яка облаштована в телестудії грузинського телеканалу «Маестро». За ним постійно стежать чотири телекамери. «Режим не дуже суворий, бо «в’язень сумління» запрошує до себе в гості артистів, правозахисників та опозиціонерів, які жваво критикують президента Саакашвілі. У камері встановлено чотири «шконки» (так на жаргоні називають в’язничні багатоярусні ліжка), щоб усі охочі могли посидіти «з солідарності» з Георгієм. Реаліті–шоу під назвою «Камера № 5» стає все популярнішим серед глядачів. Телеканал «Маестро» — це невелика компанія, яка отримала ліцензію на трансляцію громадсько–політичних програм наприкінці минулого року.

«Гілку» — достроково

«Гілку» — достроково

78–річний американський актор та режисер Клінт Іствуд отримав у Парижі почесну «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю за життєвий внесок у роз­виток кіномистецт­ва, повідомляє «Ассошіейтед пресс».

Здрастуй, розум

Здрастуй, розум

Переговори між палестинськими рухами ФАТХ та ХАМАС у Каїрі за єгипетського посередництва дали результат. Після позавчорашньої зустрічі було повідомлено, що контрольований ФАТХом Західний берег Йордану та контрольо­ваний ХАМАСом Сектор Газа можуть подолати 18–місячний розкол уже наприкінці березня, повідомляє «Євроньюз».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики