Знайшлись самі

Знайшлись самі

Звістка про зникнення 23–річної Яни 15 лютого сколихнула тихе село Мирне Сімферопольського району, де проживала дівчина. Бідолашну викрав колишній співмешканець її матері Наталії Купріянович. Озброєний чоловік вивіз Яну в невідомому напрямку. Справа про викадення дівчини набула чималого резонансу після того, як «беркутівці» увірвалися до будинку невинної родини Хаїрових у селі Мирне, сподіваючись визволити дівчину–заручницю. Тоді спецназівці кинули гранату — господареві відірвало кисть руки. Він та його син, який теж отримав поранення, досі перебувають у лікарні. А зусилля «беркутівців» тоді так і не увінчалися успіхом — дівчини не знайшли, злочинця теж. Він вимагав у Яниної матері грошей, тож, аби уникнути розправи, родичам викраденої дівчини надали охорону.

«Атомні» мільйони

«Атомні» мільйони

Як повідомили «УМ» у прес–центрі СБУ, відповідну «фактову» кримінальну справу проти посадовців Южнокраїнської атомної станції, зокрема її генерального директора Віссаріона Кіма, було порушено днями. Причина — розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах. «Діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем, їм удалося заволодіти державними коштами на загальну суму понад 13 млн. гривень, — зазначають у прес–центрі СБУ. — Установлено, що для легалізації одержаних злочинним шляхом коштів співучасники використали фіктивні контракти з підставними комерційними структурами».

Літак — як голка

Літак — як голка

В африканській Уганді тривають пошуки літака Іл–76, а також членів його екіпажу і пасажирів. Пошуки ускладнюють погана погода та сильні течії озера Вікторія, в яке впав літак. Поки що не виконане головне завдання пошуковців — знайти корпус літака, де, як сподіваються, є тіла загиблих людей. Натомість до причалів рибальських поселень на березі озера течія прибила фрагменти тіл, серед яких — чоловічий тулуб. Представники управління цивільної авіації Уганди, які проводять пошуки, вважають, що ці останки можуть належати екіпажу чи пасажирам Іл–76.

Шизо і Лео

Шизо і Лео

Думала–думала комісія Верховної Ради та й додумалась: піддати мера Києва психіатричній експертизі. (Було б краще ініціювати дострокові вибори міського голови, як у минулому році. Цього разу навіть бабусі Черновецького прозріли б). Назву комісія носить довгу і кострубату: тимчасова комісія Верховної Ради з питань розслідування діяльності міської влади Києва. Очолює її депутат–БЮТівець Володимир Яворівський, який і розповсюдив через прес–службу повідомлення про останнє рішення його колег: перевірити, чи дійсно столичний мер розмовляє з Богом. І чи дійсно Бог — що значно важливіше! — йому відповідає.

«Дембельська» сверблячка

«Дембельська» сверблячка

У Харкові вибухнув черговий міліцейський скандал. Перебуваючи в місті з робочим візитом, очільник Міністерства внутрішніх справ Укра­їни Юрій Луценко повідомив, що має багато запитань до місцевих чиновників з приводу некоректного використання бюджетних коштів. За його словами, сьогодні є підстави припустити (збір відповідних матеріалів триває), що управлінці спокусилися грошима, виділеними на будівництво Льодового палацу, стадіону, доріг і навіть ліквідацію наслідків лозівської трагедії.

Проженем омелу

Проженем омелу

Із приходом весни в Умані Черкаської області взялися за омелу. Тамтешня влада виділила для цього 30 тисяч гривень і обіцяє позбавити від нахабних та живучих «квартирантів» зелені насадження міста, оскільки кущисті нарости заполонили дерева навіть на центральних вулицях. А найбільш постраждалим від нашестя омели є дендропарк «Софіївка»: на таку хворобу там страждають 400 дерев.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А поїзд пішов

А поїзд пішов

Кричущий випадок, котрий шокував мешканців Черкащини, трапився на залізниці в Золотоніському районі. Пасажир поїзда «Черкаси—Гребінка» 42–річний Віталій Кир’ян із села Вершина–Згарська Драбівського району після перекуру на зупинці не встиг вскочити у вагон: дверима чоловікові затиснуло руку. А потяг, наче нічого й не сталося, рушив до станції Пальмира. Потяг три кілометри тягнув за собою чоловіка, хоч його мати Ольга Степанівна, яка разом із ним їхала з Черкас у тому ж вагоні, трохи не на колінах благала провідників зірвати стоп–кран. Неймовірно, але провідники і міліціонер відмовилися це зробити. Мовляв, поїзд набрав швидкість.

Всі статті рубрики