Скажіть «чіз»

Скажіть «чіз»

Інколи дивишся на картоплю, рис, кабачки або огірки з помідорами — і здається, що нічого нового приготувати з них уже несила. Коли вас здолає такий розпач, купіть кілька шматків різного сиру — і життя налагодиться. Продукт, про який згадували свого часу і Аристотель, і Гомер, виручить кожну господиню. Нового смаку молочний продукт надасть і супу, і салату, і овочевій запіканці. А підсмажений запанірований твердий сир не пробували?

Коли запах аміаку — вершина блаженства

Коли запах аміаку — вершина блаженства

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сирна тарілка (не плутати з просто нарізкою) — страва для естетів. Асорті з не менш ніж­ п’ятьма видами сиру може бути й основною стравою (тоді шматки більші, і кожен учасник застілля — з приборами), і десертом. Зазвичай найнейтральніший сир кладуть знизу тарілки, далі — за часовою стрілкою — наростаючі пряні нотки. Сирну тарілку прикрашають фруктами й горіхами. Груші найкраще відтіняють смак брі і камамберу, виноград — рокфору, вишня та ананас — чеддеру і бофору. Горіхи доречні до всіх сирів.

Молочні продукти з рослинними жирами

Молочні продукти з рослинними жирами

Звичайно, якщо є можливість, краще їсти пармезан, який виготовили на сироварні в Італії, або брі з блакитною пліснявою з Франції. На жаль, традиції українських сироварів значно скромніші. Проте повсякдень ми купуємо сири саме вітчизняного виробництва. Особисто я останнім часом часто кладу в кошик фасовані в поліетиленову упаковку шматки — бо, по–перше, уже добре знаю, який сир у такому «мішку»; по–друге, ну страшні черги у відділах столичних супермаркетів, де красуються величезні сирні голівки–кругляки. Для споживачів, які приглядаються до розфасованих сирів «Голландський» та «Російський», доречними будуть результати нещодавнього дослідження спеціалістами Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» цих видів продукції.

Всі статті рубрики