«Народний» Шухевич

«Народний» Шухевич

Напередодні 69–річчя відновлення Української державності при вході на територію одного з одеських парків, поряд із ринком «Північний», патріотично налаштована громадськість встановила табличку «Парк ім. Романа Шухевича». Рішення про це ухвалили 28 червня на зборах одеської «Народної ініціативи».

Українське м’ясо на російських зубах

Українське м’ясо на російських зубах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

П’ятирічна «кома» українських виробників тваринницької продукції, які свого часу в одну мить позбулися найбільшого ринку збуту, добігає кінця. З першого липня цього року Росія скасовує обмеження для українського експорту м’ясної продукції. Але, за словами голови «Россільгоспнагляду» Сергія Данкверта «тільки атестовані російською службою підприємства, які виконуватимуть умови російської сторони, зможуть експортувати як сиру, так і готову продукцію на територію Російської Федерації».

Плюс п’ятнадцять, мінус один

Плюс п’ятнадцять, мінус один

Росія може замовити українським заводам 15 військових кораблів для свого Чорноморського флоту. Про це заявила російська сторона під час засідання комітету з безпеки українсько–російської міждержавної комісії, повідомило близьке до переговорів джерело. За його словами, українська сторона наразі вивчає пропозиції російських колег щодо співпраці в рамках програми оновлення ЧФ РФ. Зокрема Україна підтвердила готовність ремонтувати російські кораблі й утилізувати застарілу техніку та інфраструктуру ЧФ Росії в Криму, передає «ТСН». Нагадаємо, за словами головкома ВМФ Росії адмірала Володимира Висоцького, саме 15–ма новими кораблями планують поповнити ЧФ до 2020 року.

Убірію посадили «на підписку»

Убірію посадили «на підписку»

Увечері 30 червня слідчий зажадав у заступника мера міста Вахтанга Убірії підписку про невиїзд, оскільки Приморський райсуд міста відмовився задовольнити його подання про необхідність утримання тяжкохворого Убірії у слідчому ізоляторі облуправління міліції. Як поінформував «УМ» адвокат віце–мера, відстороненого на період слідства від виконання службових обов’язків, слідчий прибув о 22.55 до палати інтенсивної терапії Одеської міськ­лікарні №3 — «беркутівців» вивели з лікувальної установи». За словами Сергія Маковецького, «пан Убірія не намагався ховатися від слідства, приховувати йому нема чого, оскільки вини він за собою не відчуває. Найголовніше зараз —стабілізувати стан здоров’я, який, на жаль, як і раніше, стабільно тяжкий».

Брати–5

Брати–5

Українці у США потрапили в дуже неприємну історію. Американський Департамент юстиції повідомляє, що п’ятеро обвинувачених — брати Омелян, Степан, Михайло, Ярослав та Дмитро Боцвинюки — перевозили до США переважно молодих українських дівчат, обіцяючи їм заробіток 500 доларів на місяць і забезпечення житлом та харчуванням. Насправді ж нелегальні мігранти жили по кілька людей у кімнаті, спали на брудних матрацах на підлозі й працювали майже безплатно по 16 годин прибиральниками у приватних помешканнях та великих торговельних мережах (за даними слідства, Боцвинюки організували у штаті Пенсильванія фірму з прибирання). За період із 2000 по 2007 роки брати нелегально перевезли з України до США близько 30 осіб. Коли комусь вдавалося втікати, підозрювані залякували сім’ї жертв: мовляв, найманці винні від 10 до 50 тисяч доларів і мають відпрацювати.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Янукович у ролі дилера

Янукович у ролі дилера

Вельми шокуючою для керівників правоохоронних органів та окремих відомств видалася вчорашня нарада щодо протидії злочинності та посилення боротьби з наркоманією під головуванням Президента. Глава держави несподівано виклав на стіл перед силовиками папку зі зразками марихуани, кокаїну та окремих сильнодіючих засобів, які відпускають лише за рецептом. І повідомив, що все це на його прохання без проблем придбали співробітники президентської адміністрації через мережу інтернет.

Усі дороги — на Ірпінь?

Усі дороги — на Ірпінь?

Розмови про перенесення «столиці» області з Києва до якогось із міст–супутників ведуться вже давно. Але тепер справа може зрушити з місця й на ділі. Днями народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник зареєстрував у Верховній Раді проект постанови за №6594, в якому, зокрема, пропонує об’єднати п’ять населених пунктів Приірпіння, що під Києвом, у місто Ірпінь та надати йому статусу адміністративного центру області. Крім цього, іншому місту–супутнику Києва — Вишневому — пропонується надати статус адміністративного центру Києво–Святошинського району.

Всі статті рубрики