За останню соломинку

26.08.2010
За останню соломинку

Марина Сазоненко добряче пошматувала захист німкень. (Фото з сайту ФІБА–Європа.)

Сьогодні для наших національних команд настає час «Ч»: аби потрапити на Євробаскет–2011, вони мусять лише перемагати. У випадку поразки і дівчата, і чоловіки залишаться аутсайдерами своїх відбіркових груп.

Підопічні Віталія Чернія минулої п’ятниці вперше зіграли у Дніпропетровську. За присутності 6100 глядачів на трибунах Палацу спорту «Метеор» господарі взяли переконливий реванш у Боснії i Герцеговини за 10–очковий програш у Сараєво. Тепер, аби піднятися на третє місце у квінтеті В, українці мають сьогодні будь–що долати угорців. Причому доведеться це робити без травмованого Олексія Печерова, який не грав і проти боснійців.

Не легша ситуація й у жінок. У першому колі в групі D підопічні Ірини Щипакіної програли всі три зустрічі, щоправда, дві з них — у гостях. Затяжну виїзну сесію наші панянки завершили в понеділок у Берліні. Проваливши початок поєдинку, гості знайшли в собі сили переломити перебіг подій і в підсумку здобули дебютну звитягу в нинішній єврокампанії. Саме бойовий характер дівчат відзначила після матчу пані Щипакіна. А центрова Любов Альошкіна подякувала партнеркам за гідний подарунок на день народження.

У четвер у столичному спорткомплексі «Меридіан» на «синьо–жовтих» очікує не менш відповідальний двобій — проти словачок. Поро­джує надiю лише те, що останні два матчі відбору українки зіграють у рідних стінах — у Києві й Дніпропетровську.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи–2011. Відбірковий турнір

Чоловіки. Група В. Македонія — В. Британія — 75:56, Україна — Боснія і Герцеговина — 87:69 (Пустозвонов (17), Фесенко (15) — Домеркант (20)).

Турнірне становище після 6 матчів: Македонія — 12 (7), В. Британія — 11, Угорщина — 9 (7), Україна, Боснія і Г. — 8.

* * *

Жінки. Група D. 4–й тур. В. Британія — Україна — 57:49 (Кочубей (11), Сазоненко (10)), Німеччина — Україна — 69:74 (26:15, 16:21, 13:20, 14:18; Сазоненко (23), Огородникова, Ісаченко (по 17)).

Турнірне становище:
В. Британія — 7, Словаччина, Німеччина — 6, Україна — 5.