Тінь Олімпіади

26.08.2010
Тінь Олімпіади

Інна Осипенко–Радомська привезла з Познані «золото» й «срібло». (Фото Рейтер.)

Попри те, що на планетарний форум до Польщі наша представницька збірна повезла багато молодих спортсменів, провідні ролі серед «синьо–жовтих» відіграли перевірені бійці. Повернувшись із «двійки» в «одиночку», підтвердила свій високий клас олімпійська чемпіонка–2008 з веслування на байдарках Інна Осипенко–Радомська. У неділю представниця Київщини спочатку перемогла на дистанції 500 м, випередивши на 0,164 секунди угорку Наташу Яніч. А вже у фіналі спринту на 200 м суперниці помінялися місцями — Інні дісталося «срібло».

Також дві медалі привіз із Познані каноїст Юрій Чебан із Одещини. Так само, як і на Олімпіаді в Пекіні, він фінішував третім на 200–метрівці. З огляду на те, що ця спринтерська дистанція ввійде до програми Ігор–2012, успіхи наших лідерів особливо надихають. А от другу відзнаку, вже срібну, Чебан отримав разом із Олександром Максимчуком, Станіславом Шиманським та В’ячеславом Цехошем в неолімпійському виді програми — естафеті.

Тож із чотирма нагородами в активі (1+2+1) українська збірна посіла 11–те місце медального заліку серед 75 країн — учасниць світового форуму. Трійку найкращих склали команди Угорщини (6+5+1), Німеччини (5+4+2) й Канади (4+1+2). А загалом за набраними очками наші веслувальники опинилися на дев’ятій позиції.