Обережно: вiн повертається!

Обережно: вiн повертається!

Перших шість пацієнток відділення екстрагенітальної патології вагітних у Сімферопольському пологовому будинку №2 iз підозрою на грип А/Н1N1 виявили ще 5 березня. Уже наступного дня недужих, у тому числі й акушерок, що з ними контактували, налічувалося вже дев’ятеро. Троє з них — сімферопольчанки, решта — жительки Феодосії, Євпаторії, Сакського, Білогірського і Чорноморського районів. Проведені лабораторні дослідження на наявність у них вірусу «свинячого грипу» дали позитивний результат у семи жінок. Тому з 7 березня карантинні обмеження і масочний режим запровадили не лише в міській лікарні №7, на території якої розташований згаданий пологовий будинок, а й задля профілактики в усіх медичних закладах кримської столиці.

Кривавий трикутник

Кривавий трикутник

Про розкриття резонансного злочину повідомив заступник міністра МВС, генерал–майор Леонід Зима. За його словами, затримано навіть двох підозрюваних, з якими наразі проводяться очні ставки й слідчі експерименти. За словами генерала, всі ці дії знімають на відео, аби в подальшому уникнути спекуляцій, фальсифікацій тощо. Для завершення ж слідства і передачі матеріалів кримінальної справи до суду знадобиться ще кілька місяців.

І Верховна Рада — не завада

І Верховна Рада — не завада

«Героєм» новин став 21–річний менеджер однієї зі столичних фірм. Схоже, молодик ще напередодні Міжнародного жіночого дня вирішив випити за здоров’я прекрасної половини людства, вночі сів п’яним за кермо «Фольксфагена Пассат» і попрямував у бік центру Києва.

«Козирний» утікач

«Козирний» утікач

Непритомного 37–річного мешканця села Устивиці Великобагачанського району привезли до місцевої лікарні ввечері. Від численних травм та ушкоджень чоловік, не приходячи до тями, помер у приймальному відділенні. Лікарі одразу ж повідомили про це правоохоронцям, які з’ясували, що тяжко травмованого чоловіка підібрали на автодорозі Велика Багачка — Гоголеве — Великі Сорочинці після того, як його збив легковик, водій якого з місця пригоди зник. Тож до пошуків утікача, крім співробітників місцевого райвідділу міліції, долучилися і їхні колеги з Полтави.

Музика для Московського патрiархату

Музика для Московського патрiархату

Органний зал на проспектi iм. Калiнiна здавна був гордiстю Днiпропетровська. Кiлька десятирiч тому його вiдкрили у вiдреставрованiй будiвлi колишньої Брянської Миколаївської церкви, яка перестала дiяти внаслiдок наступу атеїстичного бiльшовизму ще у 1929 роцi.

Комплімент із присмаком провокації

Комплімент із присмаком провокації

Ідею мистецького реверансу Кларі Цеткін, кинуту «Українським домом», підтримали 46 художніх галерей. Саме дякуючи солідному наповненню їхніх фондів, вдалося вибудувати цікаву, а подеколи й відверто провокаційну експозицію проекту Art Expo Ukraine, яка працюватиме в «Українському домі» до 17 березня. Провокаційну складову імпрези становить виставка «Любов, комсомол і весна», присвячена 100–річчю Міжнародного жіночого дня Восьме березня.

Варвари просять ЮНЕСКО

Варвари просять ЮНЕСКО

«Інвестиційно–будівельна група», яка зводить офісний комплекс Fresco Sofia на вулицi Гончара, 17—23, — у буферній зоні заповідника «Софія Київська», — просить дозволу в ЮНЕСКО закінчити скандальне будівництво. Про це «5–му каналу» повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, за словами якого, забудовника неодноразово запрошували на засідання містобудівної ради, однак представники компанії на зустріч не з’явилися, бо вели перемовини у Франції з ЮНЕСКО.

У Київ до Януковича?

У Київ до Януковича?

Із приходом до влади в Україні Президента Януковича російські кримінальні авторитети почали приїздити сюди, не озираючись на міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Це підтвердив у нещодавньому інтерв’ю російському GQ відомий російський кримінальний авторитет Алімжан Тохтахунов на прізвисько Тайванчик. Мовляв, за Президента Януковича він почав їздити до Києва.

Голові — по голові

Голові — по голові

Початок останньої сесії Збаразької міської ради на Тернопільщині переріс у скандал з потасовкою між мером–«регіоналом» та депутатами–«свободівцями», в результаті чого обидві сторони звернулися з відповідними заявами до правоохоронних органів. За версією офіційного сайту обласної організації Партії регіонів, представники «Свободи» вчинили напад на міського голову Збаража Михайла Бочарова через те, що він забороняв їх однопартійцю роздавати в залі листівки наклепницького змісту. Як стверджується у розповсюдженій «регіоналами» інформації, «під час нападу міському голові завдано значних тілесних ушкоджень, пошматовано одяг. Із травмами та високим артеріальним тиском Михайла Бочарова доправлено до лікарні та госпіталізовано».

Мер у кредит

Мер у кредит

Слiд зазначити, що нинішній член міськради Олександр Бердников здаватися на милість служби безпеки банку не збирався. Після неодноразових прохань і попереджень iз боку банкірів сплатити борг у розмiрi 10 млн. гривень чиновник... просто втік разом iз родиною у невідомому напрямку! Для того щоб проникнути в житло боржника, довелося ламати двері в присутності свідків і міліції. Як з’ясувала «УМ», раніше співробітники банку неодноразово намагалися «вибити» з екс–мера хоча б належні їм відсотки.

Всі статті рубрики