ХРОНІКА

17.10.2013

Хокей

Чемпіонат України, який у цьому сезоні пройде під егідою Федерації хокею України, стартує 28–29 жовтня. Про це позавчора за підсумками службової наради з керівниками клубів повідомив президент ФХУ Анатолій Брезвін. За його словами, відповідні юридичні угоди з федерацією хокею підписали п’ять команд — білоцерківський «Білий барс», вінницькі «Гайдамаки», київські «Компаньйон–Нафтогаз» та «Сокіл», а також львівські «Леви».

«Було ще декілька команд, які мали наміри взяти участь у чемпіонаті, але в декого забракло коштів, у інших були проблеми з комплектацією. Однак робота триватиме. У нас з’явилися нові арени, є інтерес спонсорів. У тих регіонах, де починає розвиватися хокей, є бажання мати власні команди», — сказав Брезвін у коментарі телеканалу Xsport.

Водночас, як з’ясувала «Україна молода», у чемпіонаті, швидше за все, братимуть участь шість колективів. Принаймні в київському ХК «Генерали» «УМ» учора повідомили, що вони якраз перебувають у процесі ухвалення рішення щодо заявки на турнір і мають визначитися до четверга.

Нагадаємо, що Професіональна хокейна ліга, яка проводила чемпіонат України в минулі два сезони, виявилася неспроможною організувати новий турнір, і ФХУ перебрала ці функції на себе, значно знизивши планку фінансових вимог та погодившись доплачувати за проведення змагання. Початок першості вже кілька разів відкладався через невизначеність кола ймовірних учасників. Тепер відомо, що в рамках ЧУ відбудеться регулярна першість — чотири кола зі спареними іграми, а за її підсумками — «плей–оф». Фінальна серія запланована на 5–14 березня.

* * *

КХЛ. «Слован» — «Лев» — 5:2.

* * *

НХЛ. «Піттсбург» — «Едмонтон» — 3:2, «Торонто» — «Міннесота» — 4:1, «Айлендерз — «Баффало» — 3:4 Б, «Філадельфія» — «Ванкувер» — 2:3, «Кароліна» — «Чикаго» — 2:3 Б, «Тампа–Бей» — «Лос–Анджелес» — 5:1, «Детройт» — «Коламбус» — 2:1, «Сент–Луїс» — «Сан–Хосе» — 2:6, «Нешвілл» — «Флорида» — 4:3, «Вінніпег» — «Монреаль» — 0:3, «Фінікс» — «Оттава» — 3:4 ОТ, «Колорадо» — «Даллас» — 3:2.

Бокс

Позавчора на аматорському чемпіонаті світу, що тримає в Алмати, збірна України зазнала другої поспіль втрати. У ваговій категорії до 64 кг В’ячеслав Кисліцин (Крим/Вінниця) зазнав приголомшливої поразки від ізраїльтянина Ігоря Лазарєва. Вже у першому раунді наш боксер двічі побував у нокдауні, після чого рефері зарахував технічний нокаут і поразку.

Теніс

Турнір ATP «Кубок Кремля» у Москві (призовий фонд — 823,5 тис. дол.). Перший раунд. Голубєв (Казахстан) — Недовєсов (Україна) — 6:2, 7:5. Другий раунд. Стаховський (Україна) — Роже–Васселен (Франція) — 5:7, 5:7. Пари. Перший раунд. Долгополов/Стаховський (Україна) — Карлович/Мозер (Хорватія/Німеччина) — 6:4, 3:6, 8–10.

Турнір WTA «Кубок Кремля» (795,7 тис. дол.). Пари. Перший раунд. Бурячок/Калашникова (Україна/Грузія) — Хубер/Росольська (США/Польща) — 2:6, 6:7; Олару/Савчук (Румунія/Україна) — Кінг/Лепченко (США) — 7:6, 3:6, 10–6.

* * *

«Челленджер» у Муйрон–ле–Каптіф (64 тис. євро). Перший раунд. Марченко (Україна. 6) — Оуанна (Франція) — 3:6, 6:1, 2:6.

* * *

Турнір ITF у Ліможі (50 тис. дол.). Перший раунд. Калініна (Україна) — Конюх (Хорватія) — 6:0, 6:2.

Баскетбол

У північноамериканській Національній баскетбольній асоціації тривають передсезонні матчі. На відміну від НХЛ, український уболівальник у цьому сезоні матиме значний інтерес до НБА, адже за клуб «Фінікс санс» виступатимуть одразу двоє українських центрових — Олексій Лень та В’ячеслав Кравцов. Учора вранці за київським часом «сонячні» у спарингу обіграли грандів із «Сан–Антоніо сперз» — 106:99 (Лень — 6 очок + 9 підбирань + 1 передача + 2 блок–шоти за 25 хвилин; Кравцов — 2 + 1 підбирання + 2 передачі + 1 перехоплення + 1 втрата за 13 хвилин).