У Черкасах "викрадений" чоловік виявився злодієм у розшуку

22.07.2016
Справжній детектив розігрався днями у Черкасах. Увечері на одній із вулиць­ міста люди побачили, як невідомі силоміць запихають у багажник зеленої іномарки якогось чоловіка. Свідки такого свавілля зателефонували в поліцію i повідомили, що та машина помчала у напрямку виїзду з міста.  
 
«Схожий за описом автомобіль було виявлено екіпажем патрульної поліції. Після тривалого переслідування втікачів затримали біля приміського села Червона Слобода», — розповідають «Україні молодій» у прес-службі Черкаської обласної поліції.
 
За словами правоохоронців, котрі зупинили іномарку, в її салоні було троє п’яненьких  чоловіків, а четвертий, із синцями на обличчі, лежав у багажнику. То був  32-річний житель одного із сіл  Черкаського  району. Але, на диво, він клявся, що його ніхто не викрадав. Просто, як у тому кіно, — ішов, упав, знепритомнiв, отямився — на руці гіпс. Тут теж за схожим сценарієм — упав, розбив обличчя, а потім попросив своїх знайомих відвезти його додому... у багажнику.
 
Аби з’ясувати обставини такого не­звичайного сільського «таксі», дізнатися більше про його водія та пасажирів укупі і з тим, який із таким комфортом їхав додому у багажнику і навіть не скаржився, усіх фігурантів доставили до черкаського відділу поліції. І тут виявили, наголошують правоохоронці,  що чоловік із багажника перебуває у розшуку  та причетний до цілої низки крадіжок в одному із сіл району.
 
Окрім цього,  під час огляду автомобіля  правоохоронці виявили запал до гранати, походження якого встановлюється. 
 
Авто та речові докази було вилучено, а за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.
 
На водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджено результатами експертизи, складено протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу про адміністративні правопорушення. 
 
За цією справою наразі триває слідство, котре має з’ясувати, за що  чоловік одержав по пиці і чому він «подорожував» у багажнику? Чи не самосуд вчиняли ті, хто його транспортував таким оригінальним способом?