У Черкасах вандали пошкодили пам’ятник Степану Бандері та Роману Шухевичу

07.09.2016
У Черкасах розперезалися невідомі вандали. Їхні напади на пам’ятники захисникам України в обласному центрі продовжуються з настирливою і нахабною постійністю.  Цього разу зловмисники здійснили напад на недавно встановлений пам’ятний знак Степанові Бандері та Роману Шухевичу, залишивши на ньому образливий напис. Тільки над цим міні-пам’ятником вандали вчиняють наругу вдруге за останній місяць.
 
Черкаські «свободівці» обіцяють відмити пам’ятний знак, як це вони зробили після першого нападу, коли портрети провідників були заляпані фарбою. Також члени Всеукраїнського об’єднання «Свобода» запевняють, що будуть відновлювати пам’ятник доти, доки вандалам не набридне його замальовувати. А ще хлопці кажуть, що збираються патрулювати біля пам’ятного знака, а якщо спіймають там вандалів, то «поламають їм руки». 
 
Водночас із нападом на пам’ятний знак Бандері та Шухевичу невідомі тієї ж ночі залишили нецензурний напис на інтерактивному пам’ятнику Небесній сотні на Соборній площі перед Черкаською облдержадміністрацією. Цей пам’ятник, на екрані якого відображалося фото загиблих Героїв Небесної сотні, встановили ще у 2014 році. Потім зламався комп’ютер, його демонтували, а інтерактивна стела так і залишилася пусткою бовваніти перед очима влади. 
 
«У центрі міста Черкаси під прицілами десятків камер спостереження пошкоджують пам’ятний знак Бандері та Шухевичу. За кілька місяців пошкоджували пам’ятники борцям за волю України, героям Небесної сотні, іншi патріотичнi обеліски та постаменти. А що робить СБУ та поліція? Повідомляє, що записи з відеоспостереження довго чекати, та й запити про надання писати не дуже хочеться», — обурюється у «Фейсбуцi» «свободівець» Ярослав Нищик.