У Миколаєві волонтери розвісили на білбордах фотографії «мажорів»

07.09.2016
У Миколаєві волонтери організували флешмоб, розмістивши на білбордах фотографії «мажорів», які влаштували п’яний скандал у центрі міста. Світлини із написом «Не будь як Артем та Гена, поважай людей» розвісили вздовж доріг, що проходять через центр Південного міста. Однак буквально через добу невідомі примудрилися заклеїти обличчя хуліганів, які встигли прославитися на всю Україну, аркушами чистого паперу.
 
Проте організатори акції залишилися задоволені навіть таким результатом, адже якщо їх роботу вирішили зіпсувати родичі прославлених бешкетників, значить, вони постаралися недаремно!
 
«Гена та Артем устигли стати справжніми народними вуличними «героями» в той час, поки вони в браслетах «насолоджуються» примусовим взяттям під домашній арешт, — сказав голова ради волонтерів при Міноборони Давид Арахамія. — Я хочу висловити щиру подяку невідомим активістам, які влаштували флешмоб проти хамства та свавілля у місті Миколаїв».
 
Нагадаємо, 32-річний бізнесмен iз села Врадіївка Геннадій Симов i його друг, 26-річний житель Миколаєва Артем Слободянник, улаштували розборки на одній із центральних вулиць Миколаєва. П’ять екіпажів поліції, які прибули на місце події, не зуміли урезонити п’яних хуліганів.
 
Очевидцям цього скандалу довелося своїми силами захищатися від зухвалих чоловіків на «Мерседесі», які представляли реальну небезпеку для дітей та дорослих. Нічний скандал відзняли на мобільні телефони. Згодом те відео стало доказом непрофесіоналізму поліцейських, які просто не знали, як їм діяти у такій ситуації. Наслідком такої безпорадності «силовиків» стало звiльнення боягузливих правоохоронців. 
 
Інформація про те, що миколаївські хулігани нібито мають впливових родичів серед українських політиків, не підтвердилася. Геннадій Симонов є затятим прихильником «русського мiра», свої гроші заробив на контрабанді у Крим. Чоловік не приховував своїх проросійських поглядів і в соціальних мережах виклав фото з георгіївською стрічкою біля Кремля.
 
Його друг Артем Слободянник займається торгівлею зерном. Його батьки давно виїхали на заробітки до Італії й залишилися там на постійне місце проживання. За словами знайомих Артема, п’яні дебоші вже давно увійшли у звичку цього молодого чоловіка.
 
Незважаючи на той страх, який миколаївські хулігани зуміли навести на місцеву поліцію, Гену та Артема все-таки змусили з’явитися до відділення поліції й дати свої свідчення. Пізніше центральний суд Миколаєва ухвалив рішення посадити бешкетників під цілодобовий домашній арешт строком на два місяці. Також їх зобов’язали відшкодувати збиток, заподіяний водієві міського таксі. А ось питання про відшкодування моральної шкоди буде вирішуватися у судовому порядку вже після з’ясування співробітниками поліції всіх обставин нічної події. n