Розведення сил ЗСУ і бойовиків може зірватися через пиятику найманців

23.09.2016
Учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися щодо розведення сил протистояння на один кілометр від лінії зіткнення у трьох населених пунктах Донбасу: в районі Станиці Луганської, а також сіл Золоте і Петровське. На розведення сил виділено 13 днів. 
 
За словами представника України в підгрупі з питань безпеки Євгена Марчука, до підписаної минулої середи в Мінську угоди додається графік відведення.
 
«Я думаю, що цього тижня розведення сторін точно має розпочатися. Йдеться про розведення від лінії зіткнення військових підрозділів iз бронетехнікою та стрілецьким озброєнням. Усе це буде відведено по обидва боки лінії фронту», — розповів пан Марчук.
 
Поки що йдеться лише про одне місто на Луганщині та два села на Донеччині, які  важливі не з військової, а з гуманітарної точки зору. Пан Марчук додає, що «це будуть території площею по чотири квадратних кілометри».
 
«Щодо Станиці Луганської, ми спочатку хотіли розширити цю зону до державного кордону. Переговори проходили у два раунди, але, на жаль, нічого не вийшло, і ми зупинилися саме на такій схемі. Три ділянки — це тільки початок. Є ще чотири, які буде узго­джено під час наступного раунду переговорів», — повідомив Марчук.
 
Якщо перший досвід із трьома ділянками буде успішним, сторони поступово погоджуватимуть відведення сил на нових, на думку Євгена Марчука, цей процес триватиме, аж доки відведення підрозділів по всій лінії фронту, довжина якої становить 426 км, не буде завершено остаточно.
 
Водночас російські окупанти та місцеві бойовики переймаються на Донбасі не процесом відведення сил, а власним побутом. За даними Головного управління розвідки Мін­оборони, попри початок осінніх дощів i холодів, російські кадрові військові з 20-ї армії (місце дислокації — Вороніж) мерзнуть у донецьких степах у польових наметах.
 
Оскільки командування окупантів не звернуло жодної уваги на їхнє невдоволення умовами, ті, недовго думаючи, спалили два десятки наметів на території польового табору поблизу Займища. Мовляв, селіть нас у зимові квартири. 
 
Інші ж найманці безбожно пиячать. Лише позаминулої доби через оковиту отримали поранення четверо російських морських піхотинців в окупованому Новоазовську, четверо найманців — в Алчевську і семеро бо­йовиків — у Дебальцевому. 
 
Як повідомляє українська розвідка, в Новоазовську п’яний російський морпіх, ледь тримаючись на ногах, «відкрив неупорядковану стрілянину з автомату та підствольного гранатомета в бік розташування сил АТО, але влучив у власні позиції, внаслідок чого осколкові поранення від гранати ВОГ-25 отримали два російських окупанти».