Ворог «привітав» захисників України з Днем Збройних сил посиленими обстрілами

07.12.2016
Ворог «привітав» захисників України з Днем Збройних сил посиленими обстрілами

Минулої доби окупанти обстріляли захисників України 26 разів. (Фото з сайту news.bigmir.net)

Традиційними обстрілами «привітав» ворог захисників України зі святом — Днем Збройних сил України, яке відзначили 6 грудня. За даними штабу АТО, з цієї нагоди дещо активізувалися бойовики так званої «ЛНР», які посилили атаки на позиції ЗСУ порівняно з попередніми днями. 
 
Минулої доби окупанти обстріляли захисників України 26 разів. І хоча ворог зосередив атаки переважно на маріупольському та донецькому напрямках (зокрема, з мінометів і гранатометів окупанти обстріляли Широкине, Красногорівку, Водяне, Луганське та Опитне), але з мінометів важкого калібру 120 мм бойовики гатили і по позиціям ЗСУ на Луганщині.
 
До речі, селище Опитне, що під окупованим Донецьком, бойовики «поливали» вогнем великокаліберних кулеметів у понеділок. У результаті запеклого бою з ворогом від кулеметної черги в голову загинув досвідчений боєць 128-ї бригади Михайло Покидченко, позивний «Сотник».
 
«Сьогодні. Втрата. Від нас пішов на небо Воїн. Що вмів воювати. Михайло Покидченко вистояв на Майдані. Добровольцем пішов воювати в ДУК ПС, згодом приєднався до інших закарпатців у нашу бригаду. Мужній, упевнений. Простий і щирий. Світлий. Його життя обірвала коротка черга з ворожого кулемета. Не пробачимо, обіцяємо. Спочивай з миром, Побратиме», — йдеться в повідомленні спільноти 128-ї бригади «Закарпатський Легіон» у «Фейсбуцi».
 
За словами побратимів, уродженець Закарпаття Михайло Покидченко пішов на фронт добровольцем: спочатку потрапив до лав «Правого сектору», де мав позивний «Малий», а згодом підписав контракт із ЗСУ, де й отримав інший позивний — «Сотник». У бійця залишилися дружина і донька. 
 
До речі, понад 3 тис. силовиків загинули і майже 11 тисяч були поранені за час конфлікту на Донбасі у війні з Росією, починаючи від 2014 року. Про це заявив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.
 
За його даними, станом на кінець листопада 2016 року загинули 3064 представники силових структур, а ще 10753 було поранено за час збройного конфлікту з російськими окупантами та бойовиками. Із числа загиблих: 2636 — військовослужбовці ЗСУ (при цьому, 2148 — бойові втрати).
 
Генерал армії Муженко зазначив, що, за розрахунками Генштабу, в разі повномасштабної військової агресії Росії Україна за 10 днів протистояння може втратити близько 10-12 тисяч людей.
 
«У нас є можливість на сьогодні мінімально адекватно реагувати на всі ці ситуації, але в разі широкомасштабної агресії потрібно збільшувати кількість особового складу військовослужбовців. Ідеться про формування нових військових частин і розгортання угруповань військ на потенційно небезпечних напрямках», — заявив начальник Генштабу ЗСУ.
За його словами, впродовж 2016 року ЗСУ поповнилися понад 64 тисячами контрактників.