Повний комплект

09.12.2016
Повний комплект

Вирвавши на «Сантьяго Бернабео» нічию, «Боруссія» з Дортмунда встановила новий рекорд результативності в груповому раунді ЛЧ. (Фото з сайта УЄФА.)

Перед заключним ігровим днем групового етапу Ліги чемпіонів-2016/2017 для повного комплекту учасників «плей-оф» не вистачало двох команд. Фінальні поєдинки в групах «G» та «Н» мали назвати їхні імена. Володар однієї з двох путівок визначався в протистоянні «Ліона» та «Севільї». Надмірна відповідальність за кінцевий результат не дозволила футболістам обох команд позбутися скутості та нервозності. Як результат — безголева нічия, котра повністю влаштувала іспанський колектив.
Інша перепустка до 1/8 фіналу залежно від обставин могла дістатися «Порту» або «Копенгагену». Щоправда, у данського чемпіона шансів на продовження турнірної боротьби в Суперлізі було не так багато. «Брюгге»  команда з Копенгагена переграла, залишивши бельгійців без набраних очок, проте дочекатися невдачі конкурентів не змогла. Не маючи абсолютно ніякої мотивації, «Лестер» вирішив поберегти сили основних виконавців і цілком закономірно зазнав у Португалії неприємно болючого фіаско — 0:5. «Не жалкую, що вдався до ротації, адже хотів надати можливість іншим гравцям зіграти в Лізі чемпіонів. А якби нам була потрібна перемога чи нічия, я, звісно, виставив би основний склад», — зазначив наставник чинного чемпіона Англії й водночас дебютанта Суперліги Клаудіо Раньєрі.
Так само вчинив і очільник «Байєра» Роджер Шмідт. У поєдинку «фармацевтів» проти «Монако» на поле вийшли гравці, котрі по ходу сезону мали не надто багато ігрової практики. Серед них і двоє футболістів, добре знайомих українському вболівальнику. Півзахисник «Байєра» Владлен Юрченко, доки дозволяв йому вік, був капітаном молодіжної збірної України, а австрійський захисник Александр Драгович перед переїздом до Німеччини виступав за київське «Динамо». Обоє вийшли в «старті» леверкузенців, допомігши своїй команді розгромити «монегасків». А перший і, як з’ясувалося, переможний м’яч у поєдинку забив наш співвітчизник, вкотре змусивши представників тренерського штабу нашої національної збірної звернути на себе увагу. Відзначимо, що це був дебютний гол Юрченка у Лізі чемпіонів.
Водночас «дубль», яким форвард «Реала» Карім Бензема відзначився в матчі з іншим німецьким клубом — «Боруссією» з Дортмунда — дозволив йому взяти «бомбардирську висоту» на позначці «50 м’ячів». Цікаво, що двох голів француза не вистачило мадридцям, аби перемогти німецьких «бджіл». За дві хвилини до завершення поєдинку Марко Ройс не тільки зрівняв рахунок у матчі, а й зробив «Боруссію» автором нового рекорду результативності в груповому етапі ЛЧ, який тепер становить 21 гол. «Вирішальним стало наше бажання та характер», — пояснив рецепт успіху досвідчений голкіпер німецької команди Роман Вайденфеллер. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. Група E. «Тоттенхем» (Англія) — ЦСКА (Росія) — 3:1, «Байєр» (Німеччина) — «Монако» (Франція) — 3:0.
Підсумкове становище: «Монако» — 11, «Байєр» — 10, «Тоттенхем» — 7, ЦСКА — 3.
Група F. «Легія» (Польща) — «Спортинг» (Португалія) — 1:0, «Реал» (Іспанія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 2:2.
Підсумкове становище: «Боруссія» (Д) — 14, «Реал» — 12, «Легія» — 4, «Спортинг» — 3.
Група G. «Брюгге» (Бельгія) — «Копенгаген» (Данія) — 0:2, «Порту» (Португалія) — «Лестер» (Англія) — 5:0.
Підсумкове становище: «Лестер» — 13, «Порту» — 11, «Копенгаген» — 9, «Брюгге» — 0.
Група Н. «Ювентус» (Італія) — «Динамо» (Зг, Хорватія) — 2:0, «Ліон» Франція) — «Севілья» (Іспанія) — 0:0.
Підсумкове становище: «Ювентус» — 14, «Севілья» — 11, «Ліон» — 8, «Динамо» (Зг) — 0.
* * *
Усі учасники «плей-оф» ЛЧ-2016/2017: «ПСЖ», «Арсенал», «Бенфіка», «Наполі», «Барселона», «Манчестер Сіті», «Баварія», «Атлетико», «Байєр», «Монако», «Реал», «Боруссія» (Д), «Лестер», «Порту», «Ювентус», «Севілья».