Поблизу Майорська бойовики застрелили мирного мешканця

15.12.2016
Усе частіше жертвами обстрілів бойовиків стають мирні мешканці Донбасу. Так, учора вранці окупанти цинічно відкрили вогонь з автоматів і кулеметів по людях, які стояли в черзі поблизу контрольно-пропускного пункту «Майорськ».
 
Як повідомляє Державна прикордонна служба, одна людина загинула на місці (куля потрапила в голову), ще одного мирного мешканця, який хотів потрапити за лінію розмежування, поранено в плече. 
 
Прикордонники одразу припинили пропускні операції й негайно вивели з лінії вогню людей, які перебували на в’їзді з неконтрольованої території.
 
Один iз ватажків бойовиків заявив у соцмережах, що це саме українські військові обстріляли автобус iз цивільними на своїй підконтрольній території. При цьому негідник проілюстрував це повідомлення зображенням знаку з назвою населеного пункту Саханка, який розташований щонайменше за 150 км від місця події.
 
Помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян натомість наголошує, що цю провокацію ворога було сплановано: «Те, як швидко вони викинули цей фейк, лише підтверджує їхню вину. До цієї провокації вони готувалися заздалегідь, оскільки зараз поблизу лінії розмежування багато міжнародних експертів».
 
Водночас у райцентрі Мар’їнка в результаті вибуху снаряда на центральній вулиці міста 62-річний мирний житель отримав поранення ніг. Як повідомляє прес-служба Нацполіції з Донеччини, постраждалому надали медичну допомогу. Інцидент попередньо кваліфікували як терористичний акт.
 
Позаминулої доби, за даними штабу АТО, зафіксовано 15 обстрілів, бойовики продовжують застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння на всіх напрямках. 
Унаслiдок обстрілів поранено чотирьох захисників України: трьох бійців ЗСУ та одного прикордонника.