Ломаченко, Усик та Гвоздик тріумфально захистили свої чемпіонські пояси в США

11.04.2017
Ломаченко, Усик та Гвоздик тріумфально захистили свої чемпіонські пояси в США

У минулому успішні боксери-аматори — Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик (зліва-праворуч) — тепер підкорюють найвищі вершини профі-боксу.

На Олімпіаді-2012 в Лондоні аматорська збірна України з боксу поклала до синьо-жовтої скарбнички одразу п’ять нагород.
 
Призери тих Ігор — Тарас Шелестюк, Денис Берінчик, Олександр Гвоздик, як і двоє чемпіонів — Василь Ломаченко й Олександр Усик, — усі вони, зрештою, стали на професіональний шлях.
 
Як відомо, у профі-боксі всі дороги ведуть до США. І минулого уїк-енду троє представників тієї потужної олімпійської команди, як і в добрі минулі часи, знову опинилися на одному ринзі.
 
У ніч із суботи на неділю американський Оксон Хілл, що в штаті Меріленд, став місцем, де відбувся своєрідний вечір українського боксу.
 
Троє володарів чемпіонських поясів — Ломаченко, Усик та Гвоздик — успішно провели добровільні захисти своїх титулів, укотре змусивши спортивний світ говорити про силу вітчизняного боксу.
 
За кілька тижнів до найбільш очікуваного поєдинку 2017  року –– Ентоні Джошуа — Володимир Кличко — у США відбулася непогана прелюдія до битви важковаговиків-титанів.
 
І якщо за долю цього протистояння у шанувальників українського екс-чемпіона, котрий уже більше року не виходив на ринг, є серйозні побоювання, то Ломаченко, Усик та Гвоздик без особливих проблем розібралися зі своїми опонентами.
 
Напевно сказати важко, чи влаштовували перед своїми поєдинками хлопці якийсь спір.
 
Проте, знаючи веселий характер Усика та К°, можна уявити, що український вечір у Оксон-Хіллі точно не був прісним в емоційному плані.
 
Перебуваючи в статусі володаря найскромнішого чемпіонського титулу — пояса Північноамериканської федерації боксу, максимально переконливим прагнув бути Олександр Гвоздик.
 
Лише трьох раундів йому вистачило, аби підтвердити свою перевагу над кубинцем Юніескі Гонсалесом, котра принесла 28-річному українцеві 13-ту поспіль перемогу на профі-ринзі.
 
Другим за швидкістю здобутої перемоги виявився володар чемпіонського пояса WBO у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко.
 
Зірковий українець відверто знущався над Джейсоном Сосою зі США. Щоправда, господар рингу довгий час не хотів здаватися.
 
Зрештою, після дев’ятого раунду секунданти Соси вирішили зупинити його побиття.
 
А окрилений черговою перемогою та легким захистом титулу Ломаченко запропонував власним уболівальникам самостійно обрати йому наступного суперника, куди, серед інших, Василь жартівливо долучив і Ентоні Джошуа. 
 
Головний же жартівник в українській трійці — Усик — найдовше з-поміж товаришів виборював перемогу.
 
Його поєдинок з Майклом Хантером із США, котрий претендував на Сашковий пояс WBO, тривав усі відведені регламентом 12 раундів.
 
Утім сумнівів щодо сильнішого в цьому дуеті в суддів не виникло. Одноголосна перемога представника Криму.