Волонтери з безпілотника закидали окуповану Горлівку патріотичними листівками

11.05.2017
Волонтери з безпілотника закидали окуповану Горлівку патріотичними листівками

Український безпілотник розкидав «святкові» листівки над окупованою Горлівкою.

У кращих радянських традиціях провели військові паради терористи та окупанти в Донецьку та Луганську з нагоди Дня Перемоги, 9 травня.
 
При цьому маріонетки Кремля на Донбасі врахували й сучасні розробки пропагандистів: окрім військової техніки на центральних вулицях окупованих міст, можна було побачити й організовані колони учасників акції «Безсмертний полк». 
 
Так, центр Донецька посилено охороняли військовi формування бойовиків, серед яких було чимало цивільних iз червоними пов’язками «ДНД» (Донецька народна дружина) на лівому рукаві. На параді вистачало як червоних прапорів СРСР, так і російських триколорів. 
 
Звісно ж, ведучі цього «терорист-шоу» мало згадували про подвиги дідів, а більше говорили про терористичну діяльність бойовиків «ДНР» у районі Савур-Могили, Шахтарська, Вуглегірська, Дебальцевого, Слов’янська чи Широкиного, яку чомусь називали «героїчною». 
 
Щодо акції «Безсмертний полк», то під час проросійського маршу несли портрети не лише дідів, які воювали зі справжніми нацистами, а й портрети ліквідованих терористів, які, згідно з шаблонами кремлівської пропаганди, загинули в боях з «укрофашистами», «бандерівцями» та «карателями». 
 
За подібним сценарієм відбувся парад маразмів і в окупованому Луганську.
 
Центром окупованого міста проїхали танки, бо­йові машини піхоти, бронетранспортери, пускові установки РСЗВ «Град», самохідні й буксирувані артилерійські установки, а також зенітні ракетні комплекси «Стріла-10».
 
Тоді як на акцію «Безсмертний полк» централізовано звезли працівників підприємств, школярів, студентів та інших.
 
Утім сепаратистам та окупантам не всюди вдалося насолодитися уявною дійсністю.
 
В окупованій Горлівці на учасників параду та глядачів упали 2 тисячі українських патріотичних листівок.
 
Цю акцію вже не вперше організували аеророзвідники волонтерського фонду «Сестри перемоги», які скинули листівки за допомогою безпілотників. 
 
«Аеророзвідка привітала жителів окупованої Горлівки з травневими святами. Наші безпілотники прорвали повітряну блокаду та викинули дві тисячі листівок просто над парадом, який проводили бойовики. Листівки розлетілися над натовпом, аби тисячі людей побачили, що Україна про них не забула», — зазначають волонтери. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Лише впродовж 9 травня ворог здійснив 70 обстрілів опорних пунктів ЗСУ. Окупанти гатили переважно з мінометів і танків. Тоді як 8 травня, у День пам’яті та примирення, бойовики «ЛНР» гатили в районі Луганська навіть iз систем залпового вогню «Град». 
 
Саме 9 травня загинув один захисник України в районі селища Луганське на Світлодарській дузі, ще двоє бійців отримали поранення на інших ділянках фронту.