З початку року ворог встиг пошкодити обстрілами понад 500 помешкань Авдіївки

18.05.2017
Жодне місто на передовій Донбасу не постраждало від війни з російськими окупантами так, як Авдіївка.
 
За даними поліції Донеччини, лише з початку 2017 року ворожими обстрілами в місті було пошкоджено більше 500 (!) осель мирних мешканців — житлових будинків i квартир.
 
Промзона Авдіївки, яку утримують підрозділи ЗСУ, взагалі перетворилася на руїну. 
 
Ще не минув шок у місцевих мешканців після загибелі чотирьох дорослих авдіївчан минулої суботи, внаслідок чого дві дівчинки — Женя і Саша, 6 і 7 років — лишилися сиротами, як нелюди продовжили системні обстріли житлового сектору міста. 
 
Так, за даними поліції Донеччини, близько 6:30 ранку в середу ворог гатив по оселях вулиці Спортивної: на щастя, цього разу обійшлося без жертв (більшість мешканців залишили цей масив через постійні обстріли), але пошкоджено три будинки.
 
У штабі АТО додають, що бойовики зосередили свій вогонь у районі Авдіївки ще з вечора вівторка, тоді як на інших ділянках донецького напрямку було відносно спокійно.
 
Передмістя Авдіївки та деякі позиції південніше бойовики обстрілювали iз заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів та озброєння танку. 
 
Загалом упродовж минулого вівторка зафіксовано 43 ворожi обстріли позицій ЗСУ вздовж усієї лінії розмежування, у тому числі з мінометів калібру 120 мм.
 
Втрат серед українських військовослужбовців немає.
 
І якщо на маріупольському напрямку спостерігали відносне «затишшя» (коли не брати до уваги нетривалий мінометний обстріл у районі Красногорівки), то на луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм окупанти гатили по укріпленнях ЗСУ поблизу Кримського, Трьохізбенки та Кряківки. 
 

ДО РЕЧІ

Бойовики терористичної «ЛНР» припинять окупацію Луганської області, якщо влада в Києві стане проросійською.
 
Це випливає з коментарів ватажка бойовиків Ігоря Плотницького російським ЗМІ:
 
«Якщо Україна залишиться з тим режимом, який зараз у країні, то ні про яке повернення до складу України не може бути мови. Але якщо Україна буде налаштована проросійськи, з розумінням, що ми — брати , єдина родина, це і є русскій мір, тоді це можливо».
 
За словами Плотницького, в Україні є політичні сили, які підтримують терористів і зустрiчатимуть їх, «коли прийде час».