«Час розпочати нову главу»: Володимир Кличко вирішив залишити профі-ринг

04.08.2017
«Час розпочати нову главу»: Володимир Кличко вирішив залишити профі-ринг

Володимир Кличко завершив боксерську кар’єру — без чемпіонських поясів, але з бажанням написати нову яскраву главу в своєму житті. (Фото з сайта klitschko-brothers.com.)

Хоч як намагався боксерський світ змусити 41-річного Володимира Кличка бодай іще раз вийти на профі-ринг, іменитий вітчизняний «супертяж» вирішив не ризикувати своїм іміджем та, що головне, здоров’ям й оголосив про завершення бійцівської кар’єри.
 
Не змусили Володимира повторно кинути виклик Ентоні Джошуа ні можливість повернути собі кілька чемпіонських поясів і на мажорній ноті піти з боксу, ні вагомий гонорар, який, без сумніву, очікував на боксера у випадку проведення бою-реваншу з британським чемпіоном. 
 
Як наголосив Кличко, прийшов час перегорнути сторінку в життєвому літописі. Записавши на різних мовах звернення до своїх уболівальників, Володимир відзначив: «27 років тому я зробив свій кращий вибір, вибрав професію, яка стала моїм життям — розпочалася моя мандрівка в спорті.
 
Обраний шлях відкрив мені світ. Я вивчив іноземні мови, створив свій бізнес та об’єкти інтелектуальної власності. Допомогав нужденним, став мотиватором, тренером, менеджером, промоутером, фінансистом. Власне, я став такою людиною, якою хотів бути. Але в силу різних обставин кожному доводиться готуватися до нової глави в своєму житті. І я не виняток. Прийшла моя черга це зробити».
 
За словами Кличка-молодшого, який, нагадаємо, близько десяти років (до моменту поразки Тайсону Ф’юрі в листопаді 2015-го), володіючи чемпіонськими поясами за версіями WBO, IBF, WBO, IBO, перебував на вершині профі-боксу, він уже кілька років паралельно з боксом займався розвитком іншої кар’єри.
 
Тож, подякувавши своїм фанатам, запросив їх продовжити з ним та брендом «Кличко» нову захопливу мандрівку.