Гіркий, але цінний досвід: «Донбас» вибув із боротьби за Континентальний Кубок

24.10.2017
Гіркий, але цінний досвід: «Донбас» вибув із боротьби за Континентальний Кубок

Повізши на Континентальний Кубок-2017/2018 до Риги омолоджений склад, чемпіон України не зміг пробитися до наступного раунду змагань.

Яким би потужним не було домінування «Донбасу» на внутрішній арені, де в 12 матчах український чемпіон має стовідсотковий результат, класти «однією лівою» молодих та недосвідчених опонентів з української хокейної ліги — зовсім не одне й те саме, що протистояти представникам, на перший погляд, не найсильніших європейських хокейних першостей — Естонії, Польщі та Латвії.
 
 
І якщо почати свій виступ у поточному Континентальному Кубку «Донбасу» вдалося перемогою над чемпіоном Естонії, то в наступних двох поєдинках підопічні Сергія Вітера не знайшли дієвих аргументів, після чого були змушені завершити свій єврокубковий сезон.
 
 
Поєдинок з естонською «Нарвою» до числа проблемних не входив: перший період донеччани присвятили розвідці, після чого в кожній iз наступних 20-хвилинок здобували нехай і мінімальну, але перевагу. У підсумку — 4:2  і хороший настрій перед господарями ризької «пульки».
 
Було зрозуміло, що, зголошуючись на проведення на своєму льоду другого групового етапу Континентального Кубка-2017/2018, місцевий «Курбадс» точно не сповідує олімпійський принцип, у якому йдеться про те, що «головне не перемога, а участь у турнірі».
 
Проте продовжити боротьбу за єврокубковий трофей міг лише один клуб, відтак легковажно поставитися до «Донбасу» ризькі хокеїсти не могли.
 
Важко сказати, на що в столиці Латвії розраховував «Донбас». Переживши в міжсезоння серйозне омолодження, навряд чи «червоно-чорні» всерйоз сподівалися повторити успіх сезону 2013/2014 років, коли донецький клуб уперше в історії виграв Континентальний Кубок.
 
Утім, думається, і на грандіозний розгром у протистоянні з латвійським повпредом колектив Вітера також не очікував.
 
Однак від представника Латвії «Донбас» отримав вісім шайб, змігши закинути у відповідь лише одну.
 
За великим рахунком, саме в протистоянні українського та латвійського колективів і вирішувалася доля переможця «пульки».
 
Після стартової перемоги над польським клубом «Тихи» було зрозуміло, що перемога над іще одним серйозним конкурентом зробить «Курбадс» без п’яти хвилин учасником наступного раунду змагань.
 
Зрештою, ризькі хокеїсти вирішили відмовитися від проявів ввічливості й завдали гостям з України болючого удару по амбіціях.
 
Не дивно, що після такого «нокдауну» в своєму третьому матчі на турнірі підопічні Сергія Вітера ще довго не могли прийти до тями.
 
У першому таймі «Донбас» дозволив польському колективу закинути три шайби без відповіді, позбавивши таким чином поєдинок інтриги.
 
У першій перерві наставнику донеччан трохи вдалося збадьорити підопічних, проте їхнього ігрового спалаху вистачило ненадовго. 2:4 — і український чемпіон у ранзі третьої команди «пульки» завершив 21-й за ліком розіграш Континентального Кубка.
 
«Ці поєдинки принесли нам цінний досвід», — так оцінив виступ «Донбасу» в Ризі один iз представників його молодої гвардії Ілля Коренчук. 
 

ТАБЛО

Континентальний Кубок. Другий груповий етап. 3-й тур.«Тихи» (Польща) — «Донбас» (Україна) — 4:2, «Курбадс» (Латвія) — «Нарва» (Естонія) — 2:1. 2-й тур. «Курбадс» — «Донбас» — 8:1, «Нарва» — «Тихи» — 0:11. 1-й тур. «Курбадс»— «Тихи»— 5:2, «Донбас»— «Нарва» — 4:2.
Підсумкове становище: «Курбадс» — 9, «Тихи» — 6, «Донбас» — 3, «Нарва» — 0.