На Донбасі ворог намагається втягнути ЗСУ в бойові протистояння

15.11.2017
У штабі АТО констатують про зменшення кількості ворожих обстрілів. Водночас зазначають, що бойовики ОРДЛО всіляко намагаються втягнути сили АТО в бойові протистояння на різних ділянках східного фронту. 
 
Упродовж минулого понеділка двоє захисників України внаслідок обстрілів отримали поранення поблизу Мар’їнки та Новотроїцького на донецькому напрямку. «Поранених евакуювали до лікувальних закладів, де їм надають усю необхідну медичну допомогу», — запевнив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
За його словами, обстановка в районі проведення АТО залишається складною. Ворог здiйснив 12 мінометних обстрілів позицій ЗСУ, загалом випустивши по наших захисниках близько 60 снарядів. 
 
Загалом минулого понеділка по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 33 обстріли наших позицій. Із метою знищення живої сили та активних вогневих засобів бо­йовиків захисники України 23 рази відкривали вогонь у відповідь. Під мінометним ворожим вогнем різного калібру опинилися позиції української армії в районі Лопаскіного, Новотошківського, Луганського, Троїцького та Травневого на луганському напрямку.
 
Тоді як на донецькому та приморському напрямку ворог гатив iз мінометів по Водяному, Павлополю та Мар’їнці. Із гранатометів i стрілецької зброї було обстріляно українські позиції поблизу Широкиного та Авдіївки.
 
«З 19.30 до 21.00 понеділка ворог провів мінометний обстріл мирних кварталів Мар’їнки. На цей час у місті працює оглядова група, яка описує наслідки обстрілу. Зафіксовано пошкодження приватних будинків», — наголосив полковник Лисенко у вівторок, коли цей номер «УМ» готувався до друку. І додав, що в райцентрі також працюють бригади саперів, від яких надходить інформація про міни, що не розірвалися.
 
Уточнені дані щодо пошкоджень приватного житла та інших наслідків обстрілу будуть відомі після завершення роботи оглядової групи, зазначили в штабі.