Українських військових біля Маріуполя обстріляли із БМП, гранатометів та стрілецької зброї

11.07.2018
Спокою на фронті, незважаючи на оголошене перемир’я, годі й чекати.
 
У зведенні прес-центру Операції об’єднаних сил повідомили, що 9 липня ситуацiя на передовій хоч і залишалася контрольованою, але фактично по всьому фронту ворог вів вогонь із застосуванням забороненого озброєння: десь гатили по наших захисниках із БМП, а десь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Щоправда, на Луганському напрямку було порівняно тихо: на Попаснянському та Світлодарському напрямках противник виявляв незначну активність. Вогонь по наших позиціях окупанти відкривали в районах н.п. Новозванівка, Світлодарськ i Новолуганське, де застосовували «лише» автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети. На щастя, втрат серед особового складу ООС не було. 
 
На Донецькому напрямку було дещо гарячіше: ворог сім разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Зокрема, під обстрілами перебували захисники Авдіївки, Невельського, Новотроїцького, Пісків та Опитного. На цьому напрямку втрат серед наших воїнів також немає.
 
А ось «найспекотніше» в понеділок було на Маріупольському напрямку: там противник 12 разів прицільно відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів i стрілецької зброї. Вогневого впливу зазнали позиції наших військовослужбовців біля Водяного, Лебединського та Широкиного. На жаль, на цьому напрямку один наш воїн отримав поранення.
 
Загалом, упродовж доби 9 липня ворог 23 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил. За уточненими даними розвідки, російські окупанти втратили одного бойовика після того, як українські захисники відкрили вогонь у відповідь.