Українські плавці активно працюють над поповненням синьо-жовтої скарбнички «золотом»

10.08.2018
Українські плавці активно працюють над поповненням синьо-жовтої скарбнички «золотом»

Встановивши рекорд чемпіонатів Європи, Андрій Говоров здобув континентальне «золото» на 50 м батерфляєм. (Фото з сайта europeanchampionships.com.)

Після медального різно­барв’я, котре подарували Україні представники різних спортивних дисциплін на старті Об’єднаного чемпіонату Європи з літніх видів спорту, в останні дні репрезентативна географія змагальних видів, представники котрих поповнюють синьо-жовту скарбничку, дещо зменшилася.
 
 
Закінчилися змагання з синхронного плавання, де українські водні грації вибороли загалом сім нагород, пригальмували велосипедисти та веслувальники.
 
 
Водночас продовжує тримати високу крейсерську швидкість вітчизняний плавець Михайло Романчук, котрий після «золота» на 400 м та «срібла» на 1500 м знову піднявся на найвищу сходинку континентального п’єдесталу.
 
Відсвяткувавши в перервах між стартами свій 22-й день народження, вихованець тренера Петра Нагорного знову влаштував дуель зі своїм «старим знайомим» — італійцем Грегоріо Палтріньєрі.
 
І знову олімпійський чемпіон Ріо-2016 залишився позаду талановитого українця, котрий неймовірними темпами продовжує прогресувати.
 
На попередньому чемпіонаті Європи з водних видів спор­ту, котрий два роки тому відбувся в Лондоні, Романчук обмежився двома «бронзами». Нині ж у його доробку континентальні нагороди значно вищої проби.
 
Прогрес іншого майстра блакитних доріжок — 26-річного Андрія Говорова — не виглядає настільки блискавичним. 
 
Чимало років уродженцю Севастополя довелося шліфувати свою спринтерську техніку. Однак результат прийшов. На початку липня 2018 року в Римі Андрій встановив світовий рекорд на 50 м батерфляєм (22,27 сек).
 
Підтвердив своє домінування на цій дистанції Говоров і в Глазго, де, встановивши рекорд європейських «водних» чемпіонатів, здобув континентальне «золото».
 
Повільно, але продовжує поповнювати свій командний доробок збірна України зі стрибків у воду. Другу медаль на ЧЄ «синьо-жовтим» приніс дует Вікторії Кесар та Станіслава Олефірчика, котрі стали третіми у змаганнях змішаних синхронних пар. 
 
Загалом, за п’ять змагальних днів на І ЧЄ з літніх видів спорту збірна України міцно тримається на сьомому місці в медальному заліку, маючи в своєму активі сім золотих, десять срібних та чотири бронзові нагороди.