І спокій тільки сниться: ворог на Донбасі не припиняє обстрілів

23.11.2018
Упродовж 21 листопада окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
 
Російські окупаційні війська не припиняють застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.
 
 
Агресор обстрiлював нашi обороннi укріплення в районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Новолуганське, Авдіївка, Славне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове та Широкине.
 
Росіяни вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Також учора ввечері з мінометів калібру 82 мм противник обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Гнутове.
 
Опорний пункт наших військ біля Кримського «іхтамнети» двічі обстріляли з ручних протитанкових гранатометів, а позиції в районі Новозванівки — із великокаліберних кулеметів i СПГ.
 
Унаслідок обстрілів один з українських військовослужбовців зазнав легкого поранення. За даними розвідки, збройні формування Російської Федерації втратили одну особу.
 
Станом на 7-му годину ранку 22 листопада противник вогневої активності не проявляв. 

А ТИМ ЧАСОМ...

21 листопада в Соледарі відбулася робоча зустріч керівництва української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін із британською делегацією на чолі з командиром операції ORBITAL полковником Маркусом Евансом.
 
Робочу групу офіцерів української сторони СЦКК очолив керівник Спільного центру полковник Дмитро Усенко. Під час брифінгу українці поінформували іноземних гостей про основні завдання СЦКК, взаємодію з питань припинення вогню, а також випадки порушень збройними формуваннями РФ Мінських домовленостей уздовж лінії розмежування і проблеми з відновленням інфраструктури на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.
 
Зокрема, йшлося про випадки систематичних порушень гарантій безпеки збройними формуваннями РФ під час проведення ремонтно-відновних робіт на критичних об’єктах промислової та цивільної інфраструктури, що розташовані поблизу лінії зіткнення.