«Побєдобєсіє» в режимі очікування: чому росія розгорнула масштабний наступ на Сході

13.12.2023

Російських «телепузиків» пропагандисти кремля знову готують до епохальних дат, які, згідно з задумом, повинні пробудити на болотах дух чергового «побєдобєсія».

 

Перша подія станеться 14 грудня, коли путін або хтось схожий на нього проведе сакральний прямий ефір, а друга – традиційно в новорічну ніч.


До цього часу рашисти, згідно з отриманим наказом, мусять оточити Авдіївку, полонити українських бійців і привезти як трофеї велику кількість іноземної техніки.

 

«Росіянам треба взяти Авдіївку, – прокоментував ситуацію в ефірі «Еспресо» співробітник СБУ в 2004–2015 роках Іван Ступак. – Їм залишилось 5-6 кілометрів у найвужчому місці, де вони хочуть перебити сполучення, – і, як вони кажуть, «авдіївський гарнізон буде оточено». Якщо не буде цієї перемоги, то й показувати не буде чого. Якщо ж вдасться захопити, то цій «перемозі» будуть присвячувати всі різдвяні свята».


Своєї мети окупанти досягають ціною величезних втрат. За даними партизанів кримського руху «Атеш», наразі пораненими рашистами заповнені не лише прифронтові шпиталі, а й елітний московський госпіталь ім. Бурденка.

 

«На сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони, – повідомив у телеграм командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський. – Незважаючи на це, російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс».


На Лиманському напрямку ворог веде наступ з метою витіснення наших військ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва. Проводить безуспішні штурмові дії на напрямку Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території російської федерації для доукомплектування штурмових підрозділів.

 

«Щоб створити умови для блокування Куп’янська, противник намагається захопити силами штурмових рот населений пункт Синьківка, – повідомив пан Сирський. – Утім росіяни зазнають значних втрат у живій силі. У зв’язку з цим вони вже розпочали перекидання штурмових резервів у цей район».