Доведеться зачекати: за два тижні до об’єднавчого бою з Усиком Ф’юрі повідомив про травму

07.02.2024
Доведеться зачекати: за два тижні до об’єднавчого бою з Усиком Ф’юрі повідомив про травму

Принципову дуель Тайсона Ф’юрі та Олександра Усика знову довелося відкласти. (Фото з сайту sportarena.com.)

Мабуть, то виглядало б занадто легко й просто, якби найважливіший за 25 років поєдинок у світі професіонального боксу пройшов за первинним сценарієм — без зривів і несподіванок.
 
Коли вже всі віп-гості готувалися до поїздки в Саудівську Аравію на бій за титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі між Тайсоном Ф’юрі та Олександром Усиком, а у ЗМІ тривала активна кампанія з розкрутки цього бою, за два тижні до протистояння в Джидді британський боксер оголосив, що отримав розсічення й не зможе 17 лютого вийти в ринг проти свого українського візаві.
 
«Нічого не можу зробити, травма», — повідомив Тайсон.
 
Менеджер Усика Олександр Красюк каже, що, почувши про відміну довгоочікуваного бою, дату якого узгоджували ледь не два роки, чемпіон WBA, WBO, IBF лише усміхнувся. Щось подібне треба було очікувати від екстравагантного велетня з Великої Британії.
 
Загалом, у процесі узгодження всіх деталей побачення з Усиком Ф’юрі не раз демонстрував, що з ним неймовірно складно знайти спільну мову.
 
Перш ніж узгодити та підписати офіційний контракт на бій 17 лютого, команда Усика зазнала кількох переговорних невдач.
 
«Ми бачили це раніше багато разів, чому б не побачити це ще раз? Якщо це трапляється один раз — це збіг. Якщо це трапляється двічі — це примушує тебе думати, що, може бути, щось іде не так. Але якщо це трапляється три або більше разів — ти думаєш, що це вже завчена схема поведінки», — заявив Красюк.
 
Дехто вважає, що, зриваючи в різний спосіб угоди, Тайсон та його команда намагаються уникнути зустрічі з українським боксером. Або ж, що важливо, намагаються вивести з рівноваги та позбавити козирів свого амбітного опонента.
 
Однак, як кажуть у таборі Усика, немає доказів, що він робить це навмисно.
 
«У публіки є дві різні думки. Перша думка — це було зроблено випадково. Це був дуже поганий збіг обставин. Отримати розсічення в останньо­му спарингу — це абсолютно непрофесійно. Якщо це реально розсічення й це сталося в спарингу — це говорить про певні погані речі, про команду, яка працює з Тайсоном. А якщо це було зроблено спеціально — це ще гірше. Так що обидва випадки ненормальні. Але я не можу його звинуватити в тому, що він зробив це навмисно. Звичайно, ні», — наголосив Красюк.
 
Водночас Ф’юрі каже, що в житті трапляються неприємні моменти. І від цього не можна застрахуватися. Однак він попереджає, що через три місяці він відновиться й буде готовий відправити українця в нокаут.
 
«Усик каже, що я хочу йти на пенсію. У жодному разі. Я тебе нокаутую. 18 травня, нова дата, пряма трансляція й ексклюзивно з Саудівської Аравії», — звернувся до українського боксера Ф’юрі.
 
Але, можливо, не все так радісно й оптимістично у таборі Ф’юрі. Ексчемпіон світу британець Джонні Нельсон ділиться інсайдерською інформацією про те, що підготовка Ф’юрі до бою з Усиком проходила тяжко. І в одному зі спарингів він потрапив у нокдаун.
 
«Ви знаєте, що я завжди ставив на Ф’юрі. Але, судячи з того, що я чув... Знаєте... Я до останнього сподіватимуся на те, що це сам Ф’юрі розпускає такі чутки, тому що хочу, щоб переміг саме він», — зауважив Нельсон.
 
Фантастичну форму та 100% готовність Циганського барона до об’єднавчого бою піддає сумніву й інший британський ексчемпіон світу — Карл Фроч: «Думаю, що зараз Тайсон вийшов з бою з Усиком і чекає, тому що з того, що я бачив, що він сказав і як поводився, його душа більше не лежить до боксу. Я думаю, він заробив багато грошей. Не впевнений, що він серйозно займається спортом, він уже на фінішній прямій. Його не раз відправляли в нокдаун в останніх боях, і що зараз із його кар’єрою? Де він хоче бути?».
 
Однак Ф’юрі наполягає, що 18 травня він буде готовий дати бій Усику й відправить його в нокаут. 
 
При цьому легендарний боксер Рой Джонс радить Олександру Усику запастися терпінням і дочекатися побачення зі своїм епатажним візаві.
 
«Безумовно, це великий удар для Усика, котрий прагне здобути статус суперзірки та очолити рейтинг кращих із кращих. А зробити це він може, лише перемігши Тайсона Ф’юрі. Тож цей бій важливіший для Усика, ніж для Тайсона, котрий уже став світовою сенсацією. Він двічі побив Уайлдера, переміг Кличка. Ф’юрі перемагав усіх, тому він — король суперважкого дивізіону, фігура світового масштабу. Натомість Усику потрібно багато ще чого доводити», — наголосив Джонс.
 
Що ж, Усику лише й залишається, як чекати свого шансу: «Я буду готовий щоразу, коли виходиму в ринг. А про реальність поєдинку з Ф’юрі повірю, коли стоятиму перед ним, а гонг просигналізує про початок бою».