Слуги Люцифера на ім’я путін: що варто знати про мотиваторів війни проти України братів ковальчуків

13.03.2024
Слуги Люцифера на ім’я путін: що варто знати про мотиваторів війни проти України братів ковальчуків

Усім знати в обличчя: мотиватори війни — брати михайло та юрій ковальчуки.

Феноменально багатим московитським докторам фізико-математичних наук, братам юрію та михайлу ковальчукам випав джек-пот у вигляді знайомства з путіним на початку буремних 90-х.
 
З того часу в них не закінчується смуга везіння. І тепер вони разом із президентом росії весело та прибутково «освоюють» простори неосяжної батьківщини. 
 
Завдяки псевдонауковим ідеям одного з них бойові комахи зі світу фантастики перекочували до російської пропаганди.
 
А телеканал іншого розповідає глядачам, що Земля — пласка. Ці друзі путіна вважаються одними з головних ідеологів спецоперації щодо повернення «колишньої величі» й так званих «споконвічних» територій росії.
 
Природа творить чудеса: батько братів — українець, мати — єврейка, а в результаті вилупились моральні потвори — ненависники українства, єврейства та прихильники рашизму і фашизму.
 
До 2022 року поширеним було твердження, що ідея повномасштабного вторгнення в Україну — одноосібне рішення владіміра путіна.
 
Тому публікація в щоденній американській газеті Wall Street Journal про те, що почати велику війну російського президента намовив такий собі олігарх юрій ковальчук, багатьох здивувала.
 
Не можна сказати, що ім’я 73-річного доларового мільярдера юрія ковальчука виринуло вперше у контексті вторгнення в Україну. Раніше воно також часом звучало з вуст російських політологів.
 
Однак ковальчук не був медійною персоною і будував життя і бізнес так, щоб залишатися сірим кардиналом.
 

Генерали дезінформаційної війни

Брати юрій та михайло ковальчуки народилися в сім’ї радянського військового офіцера та історика валентина ковальчука. Як і путін, вони родом із санкт-петербурга.
 
Нині статки юрія ковальчука Forbes оцінює у $1,3 млрд — і це тільки офіційні цифри. Починав свій трудовий шлях юрій ковальчук не з фінансової сфери, а з наукової.
 
У 1974 році він закінчив фізичний факультет ленінградського держуніверситету, згодом став доктором фізико-математичних наук. Вершина його академічної кар’єри — посада першого заступника директора Фізико-технічного інституту ім. Йоффе Академії наук СРСР.
 
На хвилі перебудови в 1991 році він круто змінив своє життя, перейшовши у банківський сектор.
 
Юрій ковальчук і пов’язані з ним структури є фігурантами санкційних списків США та ЄС. Старший брат юрія ковальчука, михайло, є президентом Курчатовського інституту, на фінансування якого російська держава вже кілька років поспіль виділяє десятки мільярдів рублів. Насправді не на розвиток науки, а для відмивання грошей. 
 
Щодо російської науки, то ще до свого ув’язнення Олексій Навальний зазначав, що за останні 20 років вона повністю розвалена. 
 
У той час, коли росія все активніше намагається закрити рота та знищити незгодних, мільярдер, олігарх, особистий гаманець і давній поплічник путіна юрій ковальчук перебуває на передовій дезінформаційної війни, підтримуючи політику кремля. 
 
Ілля Яблоков, викладач журналістики в Університеті Шеффілда ( Англія), повідомив, що «Національна Медіа Група» — це «один з двох найбільших гравців на російському медіаринку» разом із державною компанією «ВГТРК».
 
З дня повномасштабного вторгнення в Україну, 24-го лютого 2022 року, висвітлення війни на російському телебаченні перегукується з путінськими промовами.
 
Експерти й ведучі в 2024 році активно просувають теорії змови про те, що Україна за підтримки США розробляє біологічну зброю. Україна і президент США Джо Байден заперечили такі звинувачення.
 

Володіння юрія ковальчука

Ключовий актив ковальчука — банк «Росія». Це той самий «особистий банк путіна», який збагатив сім’ю диктатора і наближених до нього осіб, він має мережу офшорних компаній, що фінансують державні проєкти рф.
Утім Банк «Росія» — хоч і найголовніший, проте не єдиний актив ковальчука. 
 
Ще олігарх володіє національною медіагрупою, у структуру якої входять пропагандистські телеканали Перший та П’ятий, РЕН ТВ, IZ.RU, СТС тощо. Це канали російського телебачення, через які росіян накачують ненавистю до України і намагаються розпалити в них жагу до війни.
 
Крім цього, за даними Американського інституту вивчення війни (WSJ), наприкінці 2021 року ковальчук купив контрольний пакет акцій компанії VK («ВКонтакте»), аби впливати на погляди й тих, хто телевізор уже не дивиться. 
Сьогодні, як повідомляє ВВС, соцмережу VK кремль використовує для залучення найманців до війни росії проти України.
 
VK відіграє неймовірно важливу роль в утриманні контролю над населенням, поширюючи наративи, які вигідні кремлю, і караючи тих, хто використовує соцмережу для висвітлення протилежних поглядів. Нині VK є максимально відкритою мережею для російських внутрішніх розвідувальних служб.
 
За даними ЗМІ, ковальчук, разом зі своєю дружиною та деякими бізнес-партнерами, є основним акціонером «Согаза» — страхової компанії, що надає медичне страхування та страхує життя російських військових за контрактами з міністерством убивств (оборони) та росгвардією. Відслідкувати, що ще належить ковальчуку, непросто: його власність надійно прихована мережею фірм-прокладок.
 

Януковичеве віддали ковальчуку

Путін віддав ковальчуку чимало ласих шматків в окупованому Криму. Компанії ковальчука володіють на півострові, зокрема, заводами з виробництва вин.
 
За інформацією «Новой газеты», 14 грудня 2020 року підприємство «Південний проєкт» («дочка» банку «Росія») придбало вкрадений в України винзавод «Масандра» за 5,327 млрд рублів ($71,9 млн).
 
Крім того, ковальчук де-факто став власником винної колекції підприємства (1 млн пляшок), вартість якої в 2015 році оцінювали в 4 млрд євро. За даними видання, структури ковальчука де-факто також контролюють севастопольський винзавод «Інкерман».
 
Ковальчук повністю підім’яв під себе медичне страхування в Криму. Банк «Росія» також контролює через компанію «Акорд Інвест» 40% аеропорту «Сімферополь».
 
В окупованому Криму медіамільярдер на мисі Айя, що поблизу Севастополя, побудував собі віллу. Це вражаюча двоповерхова садиба з власним парком, вертолітним майданчиком і тенісним кортом, схована за чотириметровим парканом, пише «Новая газета».
 
До 2007 року на цьому місці було розташовано пансіонат «Мис Айя». Потім його викупила родина президента-втікача януковича, яка почала, але не встигла закінчити будівництво. З 2014 року в земель з’явився новий власник — пітерське ТОВ «Берег», гендиректор якого павло зайцев є співзасновником трьох некомерційних структур, пов’язаних із співвласниками банку «Росія».
 
Як стверджують ЗМІ, 3,8 га біля моря дісталися компанії «Берег» за смішною ціною — її орендують в уряду Севастополя за 105 тис. рублів на місяць ($1400).
 

Православний шаманіст

Стосовно ідеологічних і релігійних поглядів ковальчука, вони у нього ідентичні з путінськими: поряд зі «скрєпним» російським православ’ям спокійно співіснують містичні практики. 
 
Російський опозиційний журналіст і політичний оглядач Михайло Зигар у колонці для New York Times описує світогляд ковальчука як суміш гедонізму, православного містицизму та віри у теорії змов — «на все у світі впливає Америка».
 
За словами Зигаря, тривалий «ковідний» карантин у 2020-му путін провів якраз за довгими розмовами із юрієм ковальчуком, який затягнув його «у параноїдальне захоплення минулою величчю росії та планами з її відновлення».
 
Саме з 2020-го розмови про економіку та майбутнє країни путіна поступово перестали цікавити, а потім і дратувати. Натомість російський диктатор поринув у минуле — вибудовування власної версії псевдоісторії росії.
 
А під час перебування на Валдаї саме ковальчук організував путіну зустріч зі «старцем»-шаманом, який мав «забезпечити допомогу вищих сил в усіх починаннях».
 
На початок великої війни з Україною ковальчук надихнув путіна саме ідеологією. Він вклав у голову диктатора, що Захід слабкий і прийшов час продемонструвати військову міць росії вторгненням в Україну. Ці ідеї ковальчука переказав для іноЗМІ ексспівробітник російської розвідки.
 
Тепер ідеолог війни в Україні прищеплює росіянам чорними ротами пропагандистів думку про велич і непереможність російської армії. Зважаючи на зажерливість юрія ковальчука, між рядками його ідеології читається, що Україна як місце добування грошей московитськими олігархами серйозно відкололась від росії і почала відновлювати власну державність.
 

Псевдонауковий Фантомас 

Не менш повернутий на псевдонауці та фантасмагоричних винаходах для величі «загадкової російської душі» й старший брат юрія — михайло ковальчук.
 
За однією з версій, він є автором ідеї реформування російської академії наук. Причому спала на думку йому ця ідея з міркувань... помсти.
 
Нібито михайло ковальчук, якого кілька разів не обирали дійсним членом (академіком) РАН та не затвердили на посаді директора інституту кристалографії РАН, користуючись дружбою свого брата з владіміром путіним, затіяв цю реформу внаслідок особистої образи. Сам михайло в одному з інтерв’ю заявив, що «Академія має неминуче загинути, як Римська імперія».
 
Водночас михайло ковальчук є членом спостережної ради ПАТ «Сбербанк». І сьогодні він говорить про те, що й «втюхує» брехлива медійна армія його брата.
 
«Ми сьогодні досягли такого рівня науки, що можемо проводити імплантацію фейків у мозок для створення брехливої картини дійсності всередині людини, оператора, солдата», — заявляє з путінських медіаплатформ михайло ковальчук. 
 
Він розповідає про виведення на росії так званої популяції «службових людей».
 
«Можна вивести геніального вченого, музиканта, або ще краще — військового без страху й співчуття до того, кого він убиває, — заявляє ковальчук. — Властивість популяції службових людей полягає у обмеженій самосвідомості: можна керувати його розмноженням, його можна годувати дешевою їжею — генномодифікованими продуктами, — й усе це вже готово в нас».
 
Вочевидь, усі ці заяви про химерні наукові відкриття покликані завуалювати те, що московитські солдати йдуть у бій з кам’яним виразом обличчя і скляними очима, що може вказувати, що їх просто обдовбують наркотою. Ну і рівень їхніх звірств відповідає опису властивостей ковальчуком-старшим. 
 
Сатанинська держава й влада намагаються переконати у величі московії над усім світом і в усьому. Хоча насправді єдина її велич — це грандіозна, тотальна, захмарна брехня про все, всіх і всім.