Бразильське мереживо: у «золотій» гонці національного чемпіонату знову змагаються «Сокіл» та «Кременчук»

27.03.2024
Бразильське мереживо: у «золотій» гонці національного чемпіонату знову змагаються «Сокіл» та «Кременчук»

«Сокіл» виграв у «Кременчука» два перші матчі «золотої» серії «плей-оф» чемпіонату України (Фото з сайту sport.ua.)

Захищаючи в нинішньому сезоні чемпіонський титул, «Сокіл» робить це чітко та переконливо.
 
Після здобуття дострокової перемоги в регулярному чемпіонаті підопічні Олега Шафаренка без проблем подолали півфінальну стадію, розгромивши в серії до чотирьох перемог земляків із «Київ Кепіталз».
 
По-чемпіонськи розпочали «соколи» й фінальну частину «плей-оф», здобувши на старті золотої серії дві домашні перемоги.
 
Дуже швидко подолавши в півфіналі четверту команду «регулярки», «Сокіл» доволі довго чекав на завершення паралельного протистояння, в якому «Кременчук» та херсонський «Дніпро» для з’ясовування стосунків використали максимально можливу кількість поєдинків.
 
Спостерігаючи за їхньою запеклою боротьбою, підопічні Шафаренка на певний час опинилися без ігрової практики. Відтак, за словами головного тренера, у першому матчі фіналу проти «Кременчука» виглядали досить скуто.
 
«Не знаю, що краще: грати чи відпочивати. Для мене краще грати. До зустрічі з нами суперник підійшов у доброму ігровому тонусі. З нашого ж боку була трохи скута гра. Але результат на табло — 3:0», — заявив головний тренер «соколят». 
 
У стартовому поєдинку «золотої» серії Олег Шафаренко відзначив добру гру оборонців своєї команди. «Приємно, що не пропустили. Ми працюємо над цим компонентом гри», — зауважив очільник «Сокола».
 
Проте в другому матчі фінального протистояння на льоду столичного Палацу спорту була зовсім інша гра. Команди влаштували справжню голеву феєрію, а поєдинок завершився мінімальною перевагою господарів —  6:5.
 
«Сьогодні був бразильський хокей. Але перемога —  це завжди дуже добре», — наголосив Олег Шафаренко.
 
Його візаві з «Кременчука» Дмитро Сумець відзначив бойовий характер своїх підопічних, які билися до останніх секунд поєдинку.
 
«У першому матчі шайба відверто не йшла у ворота. Були моменти, і треба було їх реалізовувати. А в другому поєдинку, думаю, нам просто не вистачило везіння», — уточнив Сумець.
 
Зауважимо, що під орудою Дмитра Сумця «Кременчук» проводить свій перший сезон. До цього «Кременчук» тривалий час очолював Олександр Савицький, з яким команда одного разу виграла чемпіонство, а в останні роки завершувала чемпіонат другою.
 
 Чергова спроба «Кременчука» потіснити «Сокіл» з чемпіонської вершини ще не вичерпала свій потенціал. Торік у фінальній серії «Сокіл» та «Кременчук» використали максимально відведену регламентом кількість поєдинків.
 
Не виключено, що сценарій фіналу може знову повторитися. Цього разу «золота» серія триватиме до чотирьох перемог однієї з команд і продовжиться в Кременчуці.
 
У наступних двох домашніх матчах Дмитро Сумець розраховує на допомогу рідних стін та вболівальників. А наставник «Сокола» готується протиставити опоненту, котрий на власній ковзанці грає у відкритий хокей, не менш видовищну гру.