Хто може ви­пи­ти «Дніп­ро»?..

02.08.2005
Хто може ви­пи­ти «Дніп­ро»?..

Тренер «Дніпра» Євген Кучеревський із призом «УМ» «За честь прапора України». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Як уже зна­ють чи­та­чі «УМ», на­ша га­зе­та зас­ну­ва­ла но­вий приз за під­сум­ка­ми фут­боль­но­го се­зо­ну — ко­ман­ді, котра впро­довж на­ці­о­наль­ної пер­шос­ті де­ле­гу­ва­ла най­біль­ше грав­ців до збір­ної Ук­ра­ї­ни. Пер­шим пе­ре­мож­цем у цій но­мі­на­ції став дніп­ро­пет­ров­сь­кий «Дніп­ро», який уп­ро­довж чем­пі­о­на­ту-2004/05 за­без­пе­чив Оле­го­ві Бло­хі­ну фак­тич­но пов­ний склад — 11 грав­ців. А ос­кіль­ки «синьо-жов­ті» от-от упер­ше ква­лі­фі­ку­ють­ся на чем­пі­о­нат сві­ту, то зас­лу­га «Дніп­ра» як ба­зо­вої ко­ман­ди збір­ної Ук­ра­ї­ни ба­чить­ся ще ва­го­мі­шою. Тож вар­то бу­ло дніп­ря­нам при­ї­ха­ти на пер­ший у вже но­во­му чем­пі­о­на­ті ка­лен­дар­ний матч до Ки­є­ва (з «Ар­се­на­лом»), як на­го­ро­да знай­ш­ла ге­роя. Ав­то­ри­тет­ний нас­тав­ник «Дніп­ра» Єв­ген Ку­че­рев­сь­кий із вдяч­ніс­тю прий­няв «УМ­ний» ку­бок під при­ці­ла­ми чис­лен­них те­ле­ка­мер. Сталося це пе­ред по­чат­ком прес-кон­фе­рен­ції в прес-цен­т­рі НСК «Олім­пій­сь­кий».

      Євген Мефодійович, звісно, був у не найкращому настрої після поразки своїх підопічних. Але погодився з тим, що наша високохудожня «пігулка» має стати відправною точкою нових успіхів «Дніпра». Заступник редактора «УМ» Дмитро Лиховій, вручаючи трофей, зазначив, що цей приз — за клубну роботу на благо національної збірної — може вважатися одним із найпочесніших в Україні. Тож «Україна молода» побажала Кучеревському, аби «Дніпро» й наступного року утримував першість у цій номінації. А буде Блохін викликати дніпропетровців під синьо-жовтий прапор — значить, вони демонструватимуть гру високого рівня, і за такої гри прийдуть до клубу нові успіхи.

      Відповідаючи на запитання нашої газети, що саме потрібно «Дніпру», аби залишитися базовою командою збірної, Євген Кучеревський сказав: «Треба не опускати руки, треба працювати. Появи у «Дніпрі» нових гравців не передбачається. Ситуація покращиться, якщо до свідомості хлопців дійде, що годі вже спочивати на лаврах. Загалом, це ж ті самі футболісти, які в минулому сезоні так вдало грали у єврокубках та на рівні національної збірної. Не могли ж вони розучитися грати! Тож треба засукати рукава — нічого ще не втрачено. Будемо робити висновки, шукати шляхи посилення гри».

 

Приз «ЗА ЧЕСТЬ ПРАПОРА УКРАЇНИ»

має форму кубка висотою 55 см. Виконаний у формі скляної чаші на дерев'яній підставці з кришкою, нагорі якої — фігурка футболіста, а в самій чаші — щиток у вигляді стилізованого серця з лавровою гілкою і зображенням тризуба на синьо-жовтому тлі. На підставці — гравірування з назвою трофея, команди, що його виграла в сезоні-2004/05, а також прізвища всiх футболістів-збірників.

 

ДО РЕЧІ

      Була думка вручити «Дніпру» приз «За честь прапора України» перед початком матчу з «Арсеналом» — на самій ігровій арені. Але, як виявилося, у дінпропетровців щодо цього є великий забобон: якось команді вже презентували один трофей, і після цього настала смуга невдач, а лауреат Олег Венглинський узагалі «зламався».