ХРОНІКА

02.08.2005

Пляжний волейбол

      Уперше за роки проведення в Києві традиційного міжнародного турніру «Укрзернопром-челенджер» (призовий фонд цього разу — 150 тис. грн.) його виграли українці. Микола Бабич та Олег Ніколаєв у фіналі здолали опір латвійського дуету Круміньш/Сорокінс — 2:1 (18:21, 21:14, 15:12). «Бронза» — також у латишів, Сталса і Грінбергса, які в «утішному» поєдинку перемогли канадську пару Гайберт/Редер — 2:0.

Подробиці турніру та олімпійські перспективи наших «пляжників» — у наступному номері «УМ».

Шахи

      У швецькому Гетеборзі, де розпочався командний чемпіонат Європи, українці не змогли стартувати без втрат. Чоловіки спочатку обнадійливо легко перемогли іспанців — 3:1, але в другому турі програли голландцям — 1,5:2,5. Жіноча ж збірна здолала опір шведок — 2,5:1,5 та розійшлася миром із болгарками — 2:2.

* * *

      У Франції (місті Бельфор) закінчилася першість світу серед молоді. У змаганні дівчат віком до 14 років львів’янка Марія Музичук набрала 9 очок, як і представниці Росії Таїрова й Бондарук, але отримала лише «бронзу», бо була гіршою за додатковими показниками.

Хокей

      У Гомелі відбувся перший спаринг київського «Сокола» в це міжсезоння. Кияни поступилися місцевим «рисям» з рахунком 1:5. Єдина шайба — в активі Марковського, причому гості закинули її в меншості, програючи — 0:3.

Баскетбол

      Черговим придбанням БК «Київ» став колишній гравець турецького «Ефес Пілсена» серб Душан Кецман (196 см, 1977 р.н.). З ним «вовки» уклали дворічну угоду.

* * *

      У Познані (Польща) завершився юніорський чемпіонат Європи серед дівчат віком до 16 років. Українки посіли шосте місце, поступившись у стиковому матчі за п’яту сходинку ровесницям із Росії — 56:78. «Золото» — у збірної Іспанії, «срібло» — у француженок, третіми стали господарки-польки.