За Кубок Стенлі побореться Федот

20.04.2006
За Кубок Стенлі побореться Федот

«Торонто» й «Пiттсбург» побилися «пiд завiсу». (Фото РЕЙТЕР.)

      Піврічний марафон під назвою «регулярний чемпіонат НХЛ» добіг свого кінця вчора вранці за київським часом. В останніх матчах відзначилися обидва українці.

      Олексій Понікаровський двома гольовими передачами посприяв перемозі «Торонто» над «Піттсбургом». За 16 хвилин на майданчику наш форвард зробив один кидок по воротах суперника, заробив дві хвилини штрафу і напрацював на коефіцієнт корисності «+2». У свою чергу Руслан Федотенко закинув свою 26-ту шайбу в сезоні за «Тампу». Попри поразку, його «блискавки» — чинні володарі Кубка Стенлі — посіли восьме місце у Східній конференції і пробилися до «плей-оф», тоді як «Торонто» завершило сезон на 9-й позиції і вперше за сім років на братиме участі у баталіях за головний трофей Національної хокейної ліги.

      Керівництво збірної України хотіло бачити Понікаровського у формі національної команди на чемпіонаті світу, але він, пославшись на втому, відмовився летіти з-за океану до Риги.

      Результати вівторкових матчів НХЛ: «Айлендерз» — «Філадельфія» — 1:4, «Рейнджерс» — «Оттава» — 1:5, «Кароліна» — «Баффало» — 0:4, «Флорида» — «Атланта» — 2:1 ОТ, «Коламбус» — «Даллас» — 5:4 ОТ, «Торонто» — «Піттсбург» — 5:3, «Монреаль» — «Нью-Джерсі» — 3:4, «Тампа-Бей» — «Вашингтон» — 1:4, «Нешвілл» — «Детройт» — 6:3, «Чикаго» — «Сент-Луїс» — 3:2 ОТ.

      Огляд підсумків регулярного чемпіонату НХЛ читайте в завтрашньому номері «УМ».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Казанський «Ак барс» став переможцем російської суперліги, впевнено здолавши омський «Авангард» у трьох матчах фінальної серії. В останній зустрічі команда Зінетули Білялетдінова у гостях виграла з рахунком 3:1. Чемпіонами у складі казанців стали і двоє захисників збірної України — Сергій Климентьєв та Геннадій Разін.