Вдруге до Гіннеса: юна спортсменка Софія Тепла потрапила до Книги рекордів

12:59, 10.05.2023
Вдруге до Гіннеса: юна спортсменка Софія Тепла потрапила до Книги рекордів

Софія Тепла із заслуженою нагородою. (Фото: Фейсбук Marina Teplaya)

До Книги рекордів Гіннеса потрапила спортсменка із Подільська, що на Одещині, Софія Тепла. Вона виконала віджимання у потрійній гімнастичній складці.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомила мама гімнастки Марина Тепла.

 

«Софія виконала віджимання від підлоги у потрійній гімнастичній складці лише на одних руках 21 раз за 30 секунд. У спробі було 23 рази, але перший їй не зарахували, а також одне віджимання на 16-му разі, як виявилось, було не повним. Але навіть 21 раз - це багато, адже минулий світовий рекорд становив 12 разів», - написала Тепла.

 

Вона додала, що Софія є першою дитиною в Україні, яка потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

 

Уперше дівчина встановила світовий рекорд, яікий внесли до Книги рекордів Гіннеса, у лютому 2022 року у номінації "Мінімальний час подолання дистанції 20 метрів "contortion roll". Тоді спортсменці було 11 років.

 

Додамо,  що майбутні військові моряки в Одесі встановили національний рекорд з перетягування найдовшого корабельного каната.

 

Як повідомляла УМ, подружжя Миколи та Єлизавети Макаренко з Вінниці прожили разом понад 72 роки і потрапило до Книги рекордів України за найдовший шлюб, який визнали найтривалішим в Україні. Вінничани побралися у далекому 1949 році.