Азійські ігри: допущено 500 спортсменів з рф та білорусі

17:36, 08.07.2023
Азійські ігри: допущено 500 спортсменів з рф та білорусі

Спортсмени Білорусі й Росії виступатимуть на Азійських іграх

Російських та білоруських спортсменів допустили до змагань під нейтральним статусом.  Вони візьмуть участь в Азійських іграх 2023 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Inside The Games.

 

Близько 500 спортсменів з Росії та Білорусі будуть допущені до участі в цьогорічних Азійських іграх у Ханчжоу. Це допоможе атлетам країн-агресорів кваліфікуватися на Олімпійські ігри в Парижі наступного року.

 

Однак 31 міжнародна федерація з олімпійських видів спорту, які будуть у програмі Парижа-2024, самі визначатимуть, чи допускати російських та білоруських спортсменів до Азійських ігор 2023 року.

 

Російські та білоруські спортсмени не матимуть права на медалі. Спортсмени з Росії та Білорусі були відсторонені від міжнародних змагань з березня 2022 року після вторгнення Москви в Україну.

 

Азійські ігри, звані також Азіада - спортивне змагання, що проводиться кожні чотири роки серед атлетів з усіх країн Азії з 1951 року. Ігри проводяться під егідою Олімпійської ради Азії (ОСА) і регулюються наглядом Міжнародного олімпійського комітету 

 

Як повідомляла УМ, російських  та білоруських спортсменів допустили до змагань під нейтральним статусом.  Вони візьмуть участь в Азійських іграх 2023 року.