Чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Білоконь загинув на фронті, фото

13:52, 04.02.2024
Чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Білоконь загинув на фронті, фото

Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсменом книги рекордів України. (Фото: Фейсбук Вадим Кісіль)

Чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсмен Книги рекордів України 32-річний Олександр Білоконь загинув на війні.

 

Як інформує УМ, про це повідомив почесний президент Федерації греко-римської боротьби України Вадим Кісіль у Фейсбуці.

 

"Олександр був одним з найсильніших людей України. Ще у 2017 році в центрі Одеси він встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. У 2020 році Олександр Білоконь здобув Майстра спорту по богатирських іграх", - йдеться в повідомленні.

 

Уродженець Білої Церкви Олександр Білоконь ще у 2017 році в центрі Одеси встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. Тоді 26-річний Олександр працював у цирку "Кобзов" та був інвалідом третьої групи. Чоловікові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни — вага вантажівки, решта ваги — люди.

 

 

У 2020 році Олександр Білоконь став майстром спорту по богатирських іграх. У цьому ж році на змаганнях за титул "Найсильнішої людини України-2020", у 95-й ваговій категорії спортсмен посів перше місце в фіналі.

 

У 2021 році в Білій Церкві на стадіоні "Трудові резерви" відбувся "Фінал першої ліги стронгмену – 2021", де сім найсильніших чоловіків з усієї України змагалися у заключному змаганні сезону. Саме Олександр тоді встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

 

 

Як повідомляла УМ, Багаторазовий чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Лисюк помер після важких поранень.