Втрата в Олімпійській родині: загинув веслувальник Дмитро Губанов

10:46, 13.03.2024
Втрата в Олімпійській родині: загинув веслувальник Дмитро Губанов

У бою загинув чемпіон-веслувальник Дмитро Губанов. (Фото: Фейсбук НОК)

Після жорстких боїв на Східному напрямку фронту пів року не виходив на зв’язок Дмитро Губанов - відомий спортсмен, багаторазовий чемпіон України, бронзовий призер чемпіонату Європи, якому було лише 28 років. 

 

Як інформує УМ, про це повідомив НОК України у Фейсбуці.

 

У НОК зазначили, що нещодавно стала відома доля майстра спорту веслувальника Дмитра Губанова, який від початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.

 

Дмитро Губанов брав участь у запеклих боях у найгарячіших точках сходу України.

 

Він перестав виходити на зв’язок влітку, 2 серпня 2023 року.

 

«На жаль про його загибель стало відомо лише зараз, після довгих місяців очікування і надії. У Дмитра залишилася кохана дружина та донька», — написали у НОК України.

 

Дмитро Губанов народився у 1995 році, він бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів до 19 років та фіналіст чемпіонату світу серед молоді до 23 років.

 

Олімпійська родина України щиро співчуває родині, близьким та друзям спортсмена. Разом з усіма вами поділяємо горе, підтримуємо у годину скорботи.

 

Прощання зі спортсменом відбулось 8 березня.

 

Президент НОК Вадим Гутцайт наголосив, що дуже важливо, аби українські спортсмени були представлені на Олімпійських іграх у Парижі. Унаслідок повномасштабної війни загинули понад 400 українських спортсменів. Також приблизно 500 спортивних об’єктів частково або повністю втрачено.

 

Як повідомляла УМ, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу Білоконь загинув на фронті.