Керівник генштабу Росії запідозрив Україну у виготовленні вибухівки для підриву бази в Сирії

18:45, 11.01.2018
Керівник генштабу Росії запідозрив Україну у виготовленні вибухівки для підриву бази в Сирії

Хмеймім, де базуються літаки Росії (rusi.org)

Керівний генерального штабу Росії Олександр Новіков на прес-конференції сказав, що вибухівку, якою атакували військову базу РФ в Сирії, могли виготовити в Україні.

Про це повідомляє "Коммерсантъ".

"Вибухівку з бомб дронів, що атакували російські бази в Сирії — Хмеймім і Тартус, — не можна зробити в кустарних умовах, така вибухівка, зокрема, виготовляється в Україні", — заявив він.

Очільник російського генштабу зазначив, що за основу вибухової речовини в боєприпасах використовувався пентрит, який потужніший за гексоген (одна з найбільш поширених вибухівок з високою швидкістю детонації).

"Зазначена вибухова речовина виробляється низкою країн, в тому числі вУкраїні на Шосткинському заводі хімічних реактивів", - саказав Олександр Новіков.

Речниця Міністра оборони України Вікторія Кушнір назвали заяви генштабу Росії "черговою інформаційною атакою, щоб приховати свої дії на окупованих територіях Донбасу та в Криму".

"Це ніщо інше як чергова інформаційна атака. Ми відкидаємо ці звинувачення, і звичайно, ця інформаційна атака робиться перш за все, щоб прикрити дії РФ зараз у Криму та в Донецьку і Луганську, куди поставляють озброєння з РФ", — сказала Кушнір.

Нагадаємо, 3 січня в Сирії було знищено сім російських військових літаків. Російські військові спочатку заперечували будь-яку атаку на базу, але згодом визнали втрату літаків. За повідомленнями від силовиків із Росії, базу атакували за допомогою безпілотників.

У "депутатів" парламенту Росії вже виникла ідея, що такими безпілотниками можуть атакувати Крим під наглядом літака ВМС США.