Порошенко закликав Зеленського внести до Ради свій закон про мобілізацію

17:25, 06.02.2024
Порошенко закликав Зеленського внести до Ради свій закон про мобілізацію

Порошенко готовий працювати зі змінами до законопроєкту про мобілізацію, які запропонує президент. (eurosolidarity.org)

Нардеп та лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко переконаний, що вносити законопроєкт про мобілізацію до Верховної Ради має саме президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує Україна молода, про це п’ятий президент України заявив під час виступу з трибуни ВР, передає сайт «ЄС» у вівторок.

 

«Команда "Європейської Солідарності" вдев’яте одноголосно підтримує рішення про продовження воєнного стану і мобілізації як проєкти, які подані Верховним Головнокомандувачем відповідно до Конституції України. Бо саме глава держави – це його конституційний обов’язок за статтею 106 – має подавати і вносити закони і поправки до мобілізаційного законодавства», - сказав Петро Олексійович.

 

За його словами, фракція «ЄС» готова працювати зі змінами, які запропонує президент, а не "з тим мотлохом, який нашкрябала одіозна депутатка за завданням Офісу президента".

 

"Лише захист парламенту від подібного тиску, відновлення авторитету парламенту сьогодні може захистити демократію. І тому ми вимагаємо, по-перше, повернути журналістів у кулуари Верховної Ради. По-друге, відновити пряму трансляцію засідань – нема чого ховатися, у нас під небезпекою знаходиться весь народ і тільки депутати захищені відсутністю трансляції. Ніхто вже в це не вірить", - зазначив народний депутат.

 

І додав: "По-третє, повернути годину запитань до уряду. Чому вони приходять сюди лише на демонстрацію замість того, щоб парламент реалізовував парламентський контроль?

 

По-четверте, ухваліть законопроєкти про українську церкву, про захист суб’єктів господарювання – після величезного скандалу з бізнесом, про захист журналістів, про захист громадських діячів. І припиніть слідкування не лише за журналістами, а й за опозиційними депутатами. Вистачить".

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Антикорупційний комітет Верховної Ради рекомендував Кабінету міністрів доопрацювати «новий» законопроєкт про мобілізацію, бо він містить корупційні ризики