Зеленський запросив Трампа на фронт і пояснив вихід ЗСУ з Авдіївки

12:53, 17.02.2024
Зеленський запросив Трампа на фронт і пояснив вихід ЗСУ з Авдіївки

Володимир Зеленський під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський готовий поїхати на фронт разом з Дональдом Трампом, якщо той вирішить приїхати в Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив на Мюнхенській безпековій конференції, передає Офіс президента в суботу.

 

"Ми готові. Усі представники обох партій знають, що ми відкриті. Якщо він (Трамп. - Ред.) приїде, я готовий із ним на фронт поїхати. На лінію фронту", - сказав глава держави, відповідаючи на запитання журналістів, чи готовий він запросити Трампа до Києва.

 

І додав: "Ми повинні продемонструвати людям, що це означає. Реальна війна, а не в Інстаграмі".

 

 

Верховний Головнокомандувач також прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки на Донеччині.  За його даними, втрати російських окупантів в цьому місті більші у сім разів, ніж у захисників України.

 

"Я не можу сказати вам, яка у нас кількість потерпілих та жертв. Наприклад, в Авдіївці, я щойно порівняв цифри, – один до семи.

 

За смерть одного українця – смерть семи росіян, таке співвідношення. Я не порівнюю це, це трагедія, втратити навіть одну людину.

Але ви маєте розуміти, що відбувалося у цьому маленькому містечку", - наголосив президент.

 

Він також повідомив, що росіяни втратили в Авдіївці "десятки тисяч людей" з жовтня 2023 року.

 

Глава держави вважає рішення про вихід українських військ з Авдіївки професійним та справедливим.

 

"Абсолютно логічне, справедливе та професійне рішення зберегти наших людей. Для нас це найголовніше завдання. Ми бережемо наших людей, наших воїнів - бо це і є захист.

 

Зброя від наших партнерів допомагає відновлювати мир на нашій території, але перш за все військовий захищає людей. Тому щоб не попасти в оточення було прийняте рішення відійти на інші рубежі", - заявив Зеленський.

 

На його переконання, вихід з Авдіївки не означає те, що росія щось захопила. Бо «за два роки війни країна-терорист лише руйнувала маленькі селища, містечка та життя українців».

 

"Виснаження їх армії, я вважаю, що це завдання наші військові постійно виконують. Далі буде відновлення, будемо чекати на зброю, якої не вистачає. Немає далекобійної зброї. У росії є, а у нас її мало. Розраховуємо на підтримку партнерів", - додав президент.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на суботу головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення підрозділів ЗСУ з Авдіївки.

 

Відтак Сили оборони вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

 

Також Зеленський у Мюнхені заявив, що якщо Україна отримає достатньо західних систем ППО, то зможе повернути українських біженців додому.