Віце-спікер Ірина Геращенко вимагатиме від СБУ заборонити гастролі росіян в Україні

15:19, 09.10.2016
Віце-спікер Ірина Геращенко вимагатиме від СБУ заборонити гастролі росіян в Україні

Наташа Корольова може отримати повістку від СБУ, якщо приїде в Україну.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко готує депутатські  звернення і запити до СБУ, прикордонноі служби та інших силових структур, які мають  спільно відслідковувати російських артистів, які після організації концертів в окупованому Криму намагаються заробляти гастролями ще й в Україні.

 

Про це пані Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook  у неділю.

 

«Про захист украінського культурного і гуманітарного простору. Чи повинні ми більш жорстко захищати наш простір від російських лабухів? Так, звичайно! Через жорстку моніторингову політику Нацради і систему штрафів. Ми створили для Нацради всю необхідну законодавчу базу. Чи мають право в Києві виступати представники російськоі попси, що незаконно перетнули кордони України і лабали шансон чи нявкали своі пісеньки в окупованому Криму? Ні! І це повна відповідальність СБУ і інших силових структур», - жостко зауважує віце-спікер.

 

На переконання Ірини Геращенко, російські «лабухи», які порушили українське законодавство, мають автоматично потрапляти «до санкційного списку із забороною в'ізду до України».

 

«Тут пишуть, що якісь співачки (я не знавець російськоі попси і не відслідковую іх гастролі ані в Києві, ані в анескованому Криму), збираються співати в палаці  «Україна». Як на мене, їм мають вручити відразу в Борисполі відповідне повідомлення про порушення законів України. І це мають робити відповідні силові органи», - зазначає пані Геращенко, вочевидь, маючи на увазі запланований у Києві концерт Наталки Корольової.

 

За її словами, співробітники СБУ і прикордонники мають спільно відслідковувати всіх, хто незаконно порушив кордони України і «вручати повістки: починаючи від всяких істот філіпсів і закінчуючи філіпами, що приіжджають сюди заробітчанствувати».

 

Віце-спікер нагадує, що українське законодавство встановлює юридичну відповідальність за незаконне перетинання державного кордону України і визначається Кодексом про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом.

 

«Тому є питання до наших силових структур і я з радістю і відповідальністю іх задам. От і мають наші відповідні органи в Борисполі чи на сцені палацу «Україна» вручити повістку цим лабухам. І це цивілізований, а не дикунський спосіб, повісткою, а не розпискою нагадати, що Крим наш», - вважає депутат Ірина Геращенко.

 

Вона також просить «усіх, хто відслідковує кримських гастролерів», надати їй інформацію про їхні афіші.

 

«Давайте разом проконтролюємо вручення повісток гастролерам. Це краще- ніж нікчемні різписки», - пропонує віце-спікер.

 

Нагадаємо, в мережі розгорівся скандал через анонсований виступ російської співачки українського походження Наташі Корольової у палаці «Україна». Співачці зокрема закинули те, що вона знімалася у фільмі на території окупованого Криму.  Серед іншого, Корольова радо позувала поряд із російським президентом Володимиром Путіним уже після початку російської агресії на Донбасі і анексії Криму.