У Білорусі для «вагнерівців» почали будувати табори

17:23, 26.06.2023
У Білорусі для «вагнерівців» почали будувати табори

У Білорусі розпочалося будівництво таборів для «вагнерівців» Підрозділи ПВК «Вагнер», що залишилися в Ростові-на-Дону, направлять до Білорусі

Табори для розміщення найманців ПВК "Вагнера"  почали будувати в Могилівській області Білорусі.

 

Як інформує УМ, про це 26 червня повідомила "Верстка" у Телеграм.

 

Журналісти видання підтвердили будівництво табору в Осиповичах Могилівської області на 8 тисяч бійців. Населений пункт знаходиться за 200 км від кордону з Україною.

 

За словами співрозмовника видання у лісництві області, таборів буде кілька.

 

"Ми працюємо, вже сьогодні працюємо. Завтра до обіду стоїть завдання (побудувати - ред.), - сказав він, додавши, що площа табору становитиме 24 тисячі кв. м. Він буде розрахований на вісім тисяч ліжок," - повідомив він.

 

Джерело "Верстки" підтвердило, що владі дали вказівку збудувати табір для ПВК у регіоні. Інформацію, що найманців відправлять до Білорусі, підтверджують і родичі найманців ПВК.

 

Одна з родичок з посиланням на свого знайомого повідомила, що підрозділи ПВК Вагнера, що залишилися в Ростові-на-Дону, направлять до Білорусі. Ще одна співрозмовниця видання розповіла, що її чоловік, який у суботу перебував у Ростові, повідомив їй про відправку до Білорусі "швидше за все", але більше на зв'язок не виходив.

 

Також троє учасників чатів родичів повідомили, що отримували схожі повідомлення від близьких, але у розмові з кореспондентом "Верстки" вони заявили, що не знають точно, чи прямують підрозділи у бік Білорусі. Один із співрозмовників повідомив, що його родич наразі перебуває "під Ростовом".

 

Як повідомляла УМ, погроза російських спецагентів родинам очільників «Вагнера» змусила Пригожина скасувати наступ на Москву.